Theo-bert

Nu är det väl ändå dags för lite katterier igen. Theo har börjar ägna sig åt stöld av mina tjocktröjor, flera gånger har han dragit ner en skrik-cerisetröja jag har och släpat iväg med den mellan frambenen precis som lejon släpar på byten. Jag har dock alltid tagit tillbaka tröjan men häromdagen var både den och katten borta. Till slut hittade jag igen honom:

Han är ju förtjust att sova i hundburen ibland och jag hade tagit bort fällarna för tvättning, men det fixade han bra själv. Och jodå han fick fortsätta att sova där på tröjan!

Att sitta på soffryggen om inte Freja hänger över den och dinglar är ett annat kärt ställe.

Notera dessa vita hundhår som soffan är full i……

Och kombinerat med sådant här så är det nog inte så stor ide att satsa någon större förmögenheter på soffor har jag kommit fram till! fast det här var bara en sträckning för det mesta vässar han klorna där han ska, på ett till av sina favoritställen kattklätterställningen.

Theos alldeles egna kungarike.

Freja och Theo fortsätter med sina lekar och även Ville är en bra lekkompis fast jag har inte lyckats fota dem. Medan Tim inte tänker beblanda sig med några katter inte, de får finnas men inga man polar ihop med. Lev och låt leva ungefär!

Freja och Theo verkar ha någon form av överenskommelse där de ibland turas som att bita varandra.

Freja brukar hålla fram halsen och huvudet åt Theo ungefär som om hon säger “bit nu”

Och ibland så bits de gemensamt:

Biter du på mig så biter jag på dig——–

De är ganska underhållande att titta på när de leker ihop. Faktiskt leker hundarna mer med katten inne än med varandra.

Igår var det uppfödareutbildning igen, genetik, som jag tycker är så intressant och alltid har tyckt faktiskt. Sedan formulerade vi våra personliga avelsmål i detalj och gick igenom dem och diskuterade med varandra. Såklart vill alla avla på sunda, rastypiska och mentalt bra hundar och då fick vi förklara vad vi menar med det. Jag är ganska klar över vad jag vill ha men det var ändå en nyttig övning att verkligen skriva ner och gå igenom dem ordentligt. Hehe jag som inte ens har någon uppfödning men det är kanske inte dumt att ha målen klara och på pränt innan (och om) man sätter igång. För vet man inte vad man vill så lär det vara svårt att sikta på något!

Middag idag var fried rice.

6 thoughts on “Theo-bert”

  1. Theo är innekatt då det är hårt trafikerade vägar runtomkring samt (trots det) många utekatter i området. Vi bor ganska centralt i en liten tätort. Men det ska bli en inhägnad runt uteplatsen nästa år så han kan få vara med oss där.

  2. Vilken super snygg katt och han verkar så trevlig också! Är han innekatt eller får han gå ut också?
    Är sjukt sugen på en sån fining (har 2 hittekatter själv), men vi får väl se vad som händer i framtiden.

  3. Hej, vilka fina bilder på både katt o hund. Visst är det mysigt när de leker tillsammans, så har vi det här också. De sover och även tvättar varandra. Är Theo en bengal??? Tack så mycket för titten. Kramisar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *