Kattögon

Vår äldsta kattherre har verkligen fascinerande svavelgula djävulsögon helt enkelt.

Jag kan förstå varför katten bland vidskepliga förknippats med det onda. Även om Theo som sagt är en otroligt snäll katt, både med folk och fä.

Jaja lite måste man ju få bråka med kompisen!

Och ibland så undrar man vad han ser för han kan sitta och titta i taket t e x med stort intresse och jag ser ingenting, inte minsta spindel ens:

Tyvärr är ögonen inte helt bra, eller ögoninflammationen är helt utläkt (skönt det så mycket besvär som vi hade med att få ögonsalvan på plats) men hans vänstra öga rinner lite av och till. Det har det nog alltid gjort även om det är mer nu.

Veterinären hade svårt att hitta hans tårkanal så nu ska vi träffa en kattögonspecialist i maj som kommer upp från Strömsholm. Djursjukvården har verkligen utvecklats sedan jag var liten eller ska man säga ung? Men samtidigt så kostar det väldigt mycket så jag har alltid maximal veterinärvårdsförsäkring på alla djuren. Och att sedan veta exakt vad man får för försäkring är en halv vetenskap det också, vi har i alla fall IF och jag är väldigt nöjd med dem det lilla jag behövt använda mig av dem.

Tim hade jag försäkrat hos Agria förut men från 10 års ålder fick han bara ha max tio tusen i veterinärvårdsförsäkring och sedan sänks det varje år. Helt meningslöst att ha en försäkring då. Och en dvärgpudel som är 10 år är inte särskilt gammal, så visst vill man kanske fortfarande kosta på dem lite mer om något händer.

Sak samma Theos härliga pälsfärg är väldigt svår att fånga på bild han ser oftast mer grå/beige ut än han verkligen är men på den här bilden syns färgen bättre.

Och som alla katter kommer han alltid och sätter sig på ens papper när man håller på med något:

Nu ska jag iväg en sväng till skogen med hundarna för idag börjar det likna vår! Töväder, takdropp och fåglarna sjunger; så underbart. Snart kanske vi kan börja spåra igen och bara att kunna gå var man vill i skogen utan att behöva kava i en massa snö! Så nu beställer jag o-minusgrader framöver!

6 thoughts on “Kattögon”

  1. han är otroligt vacker! usch ja, hitta rätt försäkring är inte lätt! vi har inte valt berits utan den hade hon redan innan men den har funkat bra hittills iaf och tyvärr har vi ju fått utnyttja den flera gånger nu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *