Om en svart katt korsar din väg…

…..betyder det att djuret är på väg någonstans.

Vi har inga svarta katter men fövisso en stilig prickig/randig herre.

På den här bilden ser han mest konstig ut, beroende på ögonen, jag använde blixt.

Men så här stilig är han ju egentligen. Den prickiga kattsängen är fortfarande en uppskattad sovplats.

Här ser han nästan lömsk ut den lille snyggingen.

Ibland är katterna bara överallt. Häromveckan så skulle jag göra langosar. Jag hade fin hjälp av Theo för att få en personlig touch på bröden…..

Och så här var det när jag skulle borsta tänderna:

Även Belle tycker att vatten ur kran är jättekul. Fattas bara att Freja varit där också men just nu kan hon inte det.

Det stämmer nog att slanka korthårskatter låter mer än långhåriga, Theo pratar jämt. Här berättar han att han ska gå på toaletten! Medan Belle mest jamar när hon är hungrig. Theo jamar och lockar också ofta på Belle de uppträder oftast i par. Theo är nog överförtjust nu när det finns en katt till i huset. Belle med säkert men hon har ju varit med Theo från början.

Att vara två är uppskattat även hos katter.

Svarta katter sägs ju stå för otur men det kan man ju ha utan att ha träffat på någon också. Älskade Frejan har lite otur just nu för hennes ryggonda kom tillbaka så det blev veterinärbesök igen. Hon undersöktes och röntgades på längden och tvären så vi passade på att röntga höfter och armbågar när hon ändå skulle sövas, plåtarna blir inskickade till SKK för avläsning. Men de såg då bra ut. Även ryggrad. nacke och länd såg bra ut så kontentan är att det inte är några skelettproblem utan det är “bara” en muskelinflammation i höger ländmuskel.

Freja är därför “sjukskriven” i 2-3 månader och ska äta antiinflammatoriskt samt gå på rehab så att muskeln läker snabbare och hon använder den på rätt sätt. Så hon ska få börja med att jobba i en så kallad water tredmill, få massage och vi ska också få lära oss att massera hennes muskel och lite annat smått och gott.

Men under tiden blir det inga utställningar, kurser eller MH:n så det ser nog ut som att vår utställningsdebut får bli i Tromsö i augusti. Oavsett jag försöker inte ens anmäla henne innan hon är friskförklarad. Dels är det karenstid på medicinerna och så är det för att hennes muskel ska hinna läka i lugn och ro. Just nu är den väldigt stel, spänd och öm.

Hon har nog mer ont än vi sett för t o m när hon var sövd, eller egentligen fått lugnande regerade/ömmade hon när vi sträckte högerbenet.

Hursomhelst tycker jag att det känns bra att veta att det inte är något annat och att det sedan tar tid att läka gör inget vi har väl ett helt hundliv på oss att fara på utställningar, göra MH och kursa! Huvudsaken är att lilla damen blir bra och mår bra.

Just nu är det bara korta koppelpromenader som gäller men snart hoppas jag att det är snöfritt och att vi då kan ta långa skogspromenader med friska ländmuskler!

Middag idag var fläskfile, nudlar och friterade chili/jalapeno-bollar.

10 thoughts on “Om en svart katt korsar din väg…”

 1. Pia: man kan göra själv men vi köpte färdiga på ICA Chili cheese (eller jalaopeno)nuggets heter det.
  Här finns ett recept:
  http://www.tocnet.nu/showthread.php?t=3626
  20 st osttärningar 2x2x2 cm, helst cheddar
  1-2 gröna chilifrukter
  1 pkt tempuramix
  Olja till fritering
  Så det är nog inte så svårt att knåpa ihop själv.
  Freja tackar för pussarna;))

 2. Fin fina bilder Och Chillibollar lät kul Hur gör man dem??Eller det finns att köpa färdigt? Massor med krya på dig nosepussar till sötaste Frejan

 3. Emelie, det är frityrbollar med ost och chili jättegoda men hett, hett, hett. Jalapeno-bollarna är mildare. De köper jag på ICA i frysdisken. Ska prova att göra egna någon gång också.

 4. stackars freja. 🙁 men skönt ändå att det inte verkar värre än en dum muskel, det ska ju gå att få ordning på! 🙂 vad är chili-bollar? lät mumsigt!

 5. Till Maria:
  Receptet på Langosarna
  Kerstin, tack för tipset, ska höra med henne om Novafonen. Jo det lär bli en del tricks, uppletande av föremål (inomhus) luktdiskriminering och grundfärdigheter misstänker jag. smileyDet är inte direkt populärt med inaktivitet för en unghund som väl helst vill få komma ut och sträcka ut sig

 6. Stackars Freja =( Och stackars er som får ta det lugnt så länge. Kolla med sjukgymnasten om en novafon kan hjälpa? Den kan man beställa från Redog.se. Bra för egenbehandling av olika skador och även på människa….. Tur ni kan träna lite tricks o sånt då.

 7. Stackars Freja men ändå skönt att det inte är något fel på skelettet.
  Langosar, det lät intressant, hur gör man det brödet?

 8. Vilka underbara foton! Du fångar verkligen djuren perfekt 🙂
  Ja vi håller tummarna för att banken säger JAAAA så vi kan börja bygga och inreda vårt hundcenter och jag kan inreda mitt dagis! 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *