Rymmarkatt

Att det är varmt gäller väl mer eller mindre för hela Sverige nu. Och jag gillar ju sommar som jag tjatar om men inte riktigt kombinerat med feber. Men det är ett övergående problem!
Idag kände jag mig i alla fall bättre så vi gav oss iväg på en skogspromenad, klockan halv tio på kvällen eftersom det är så hett på dagarna. Skönt var det men kanske inte särskilt smart av mig kändes det som, jag borde nog ta det lugnt någon dag till. Men hundarna mådde ju bra av att få springa av sig, även på dagarna blir de ju lugna då det är varmt.

Vår lilla förtjusande vita lilla dam är en utbrytardrottning har det visat sig tidigare i veckan. Jag kliver alltid upp först och går ut med hundarna. Sonen var efter mig i köket och hörde genom köksfönstret som stod på glänt ynkliga jamanden och öppnade ytterdörren och där stod en liten Belle. Blöt om tassarna och med smutsiga bakben. Vi trodde först att hon måste slunkit ut då jag gick ut med hundarna.


Nästa dag var jag sjuk så sonen klev upp först och samma visa ynkliga jam och en Belle på trappen. Men den här gången visste jag att jag inte varit ut med några hundar så jag började leta efter var hon tar sig ut. Vi har en massa fönster på glänt men fastsatta så ingen katt ska kunna trycka ut sig. Men i köksfönstret hade vi en gummisnodd som gav efter ganska så mycket när jag tryckte på så vi bytte till ståltråd som fastsättning överallt. Och morgonen efter det var inte någon kattfröken på vift. Men husse fick se hur utbryterskan tacklade köksfönstret med en bredsida och även arbetade med tassarna – assisterad av Theo! som oss veterligen inte har varit ute i alla fall.

Belle vid köksfönstret funderar över hur hon ska ta sig ut nu då.

Men han kanske bara ville hjälpa kompisen. Fast viss inspiration måste han ha fått av henne för sedan kollade han fönstren i storstugan som också är öppna- högst upp.

Letar han månne nya utgångar åt Belle eller tänkte han ta sig en egen liten tur?

Som tur är är halva kattinhägnaden klar så i juli får de vara ute, under kontrollerade former! Inte för att de löper amok eller skriker och vill ut. De är nog ganska nöjda med att härja runt med varandra:

Björnkramar har jag hört talas om men inte kattkramar.

Poserar snällt för fotografen?

Belle ska dessutom bli anmäld till Svensk vinnarutställning i Uppsala och då är hon så gammal att hon får tävla om cert men det räknar vi inte med på en sådan utställning men kul att vara med på en sådan.

Och några bilder till på Theo, han kanske inte är en utställningskatt men en cool kille ändå:


Hundarna som sagt tar det lugnt i värmen och p g a den så är det skönast att grilla ute i skuggan istället för att laga mat i ett varmt kök.

Hundarna är så klart med och övervakar grillningen liggandes lite här och där. Ibland kommer man på att man ska hälsa lite extra på någon:
Då klättrar man och stryker sig som en katt mot vederbörande om man heter Ville och genast kommer de andra två busarna också.Tim ställer sig framför en medan Freja

flinar upp sig och som vanligt hann jag inte med med kameran och få storflinet.

Freja verkar absolut vara snudd på helt bra nu, hon hoppar upp på spisar och bänkar igen samt dricker vatten ur kranen på tvättställen igen! Så nu har jag anmält henne till Alfta och bokat boende för Svenstavik och Högbo så får vi se sedan, jag anmäler inte förrän sista dagarna då man inte får tillbaka pengar alls mer vid sjukdom o s v. Men ska man ha stugor i samband med utställning får man vara ute i god tid märkte jag. Visst det är inte så långt att åka till något av ställena just under tre timmar men jag gillar att vara på plats och slippa stiga upp 3-4 på morgonen- om rasen råkar gå först.

Grillvakt

Tromsö i augusti är given och det ser jag verkligen fram emot men där behöver jag ju inte boka stuga. Då får vi se stiliga brorsan Bertil igen som bodde hos oss i någon dag och säkert några halvsyskon också. Och givetvis mamma Berta och CO.

Och idag fick vi PM till den inofficiella utställningen i Hudiksvall nästa helg, tyvärr bara en dalmatiner så vi blir ensamma prickar där. Men får träna och jag är nöjd bara vi kan ta oss iväg, vi har ju fått hoppa av två tidigare så tredje gången gillt!


Jag har dessutom skickat in ansökan om kennelnamn, kanske lite onödigt då jag inte ens börjat med uppfödning än men jag har hittat namn jag vill ha som inte var upptagna. Och jag vill ju hålla på med uppfödning så får jag se om det blir att avla på Freja eller någon annan hund (fast det tror jag att det blir Freja, hon har redan passerat några milstolpar för mig, med kontroll av HD, ingen allergi, exteriört och skulle jag tro mentalt också men vill vänta tills hon är vuxen innan jag bestämmer mig definitivt).

Ha en trevlig helg nu ska jag ta några alvedon och försöka sova!

9 thoughts on “Rymmarkatt”

 1. Då håller vi tummarna för att rasthagen blir klar snart så lilla fröken Belle kan vara ute igen!Spännande med kennelnamn 🙂

 2. Lilla stackars Belle som försöker med tassar och kropp för att få upp fönstret mer – det gick ju förut…. smiley
  Nu är det i alla fall svalare här hos oss, nästan snudd på kallt. Fördelen är väl att det i alla fall går lite lättare att sitta på jobbet, förra veckan funkade hjärnan inte alls…

 3. Jaha, dricker Freja också direkt från kranen? det gör Amy med. Färskt ska det vara 😉
  Vilken busig och påhittig katt 🙂

 4. Vilka påhittiga katter =) Hade Belle hittat tillbaka in själv hade du haft ett mysterium med smutsig katt inne….. Mina är ju ute men de som bor där har lovat hålla utkik kring lagårn så får jag se när det blir kallt ute. Lite tomt är det allt här hemma.

  Skönt att lillfröken är bra igen, lycka till på alla utställningar!

 5. Hi hi vilken busig rymmarkatt .Läcker bild på Theo högt uppe ifönstret 😀 Spännande med Kennelplaner Nu blev jag supernyfiken på vilket namn du kommit på

 6. Vad roligt att både Belle och Freja ska få åka på utställningar.
  Att vara ensam är inte så roligt men ofta vår vardag, sista specialaren var det också bara en vit.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *