Inofficiell utställning

Igår var vi till glada Hudik som mest var svinkallt 10 ° och efter ett tag regnigt också.
Freja skulle ställas ut givetvis i mördande konkurrens d v s bara vi. Och nästan först var vi nummer tio.

Och det var den lilla vatten-tokan jag fick med mig, hon hoppade skuttade och stod inte stilla. Vi får ta och lägga oss i intensivträning för det är uppenbart att hon inte vet vad hon ska göra. Nu var hon typisk unghund med noll koncentrationsförmåga och ville hellre titta på allt runtomkring istället för mig. Och att hon sedan löper föbättrar ju inte saken. Förhoppningsvis går hon in i höglöp snart för då hinner det gå över innan handlerkursen, löptikar får inte vara med.

Tillbaka till gårdagen det blev givetvis 1 kk, HP och BIR.
Domaren har just lämnat över rosetterna och går igenom kritiken.

“16 månaders tik. Huvud med fina proportioner. Feminint uttryck. Korrekt
bett. Något framskjuten och brant skuldra.Kunde önska stramare rygg.
Något sluttande kors. Hög svansansättning. Välutvecklat förbröst och
bröstkorg för åldern. Utmärkt benstomme. Tillräckliga vinklar fram och
bak. Rör sig med tillräckliga steg. Vältecknade prickar av bra storlek,
väl uppbrutna.”

Jag håller med om det mesta utom skuldran den är korrekt men däremot har hon lite rak överarm! Har hunden framskjuten skuldra ser halsen kort ut och är den brant blir manken inte så väl markerad med en jämn övergång t ryggen som Frejas är. (Lite har man kanske lärt sig på anatomikursen i uppfödarutbildningen och ännu mer finns att lära!) Men jag tyckte det var en mycket bra och noggrann domare som tog sig gott om tid med hundarna och gick igenom dem noga.

Vi skulle ha varit med i finalen men hoppade över det eftersom vi skulle fått vänta i bra många timmar till och det var så gräsligt kallt att vi hackade tänder hela familjen.

Trevliga hundgrannar hade vi i alla fall bland annat en dansk svensk gårdshund. De var så snälla och gav komplimanger för vår lugna hund (ja när hon inte var i ringen alltså) och för hur vältränad hon var. Hon som mest är tunn, men förhoppningsvis kommer musklerna och massan nu när hon får röra på sig. Och Freja fick bli fotograferad av ett proffs ska bli spännande när bilderna kommer.

Husse hittade en dricksvattenfontän till katterna som är högt uppskattad- av Freja! Nu vill hon inte dricka ur tvättställen utan det är fontänen som gäller. Tydligen ska det vara strömmande vatten. Belle dricker också ur den medan Theo bara leker och slaskar med vattnet.

Ber om ursäkt för bildkvalitén men det var vad jag hann med att få på bild innan han gick iväg, han gillade inte att jag kom och började ta kort på hans lek.

Middag idag var tortellini med pastasås, salami, skinka, riven ost och broccoli. Riktig latmansmat.

2 thoughts on “Inofficiell utställning”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *