Välkommen Elvis

Välkommen Elvis eller som han heter på stamtavlan: GattoLeone’s Birk Borkason.
Han är en liten cremetabbymaskad herre, halvbror till vår Belle och 14 veckor gammal.

Blåögd är han såklart och en liten tuffing faktiskt. Han har redan nosat på hundarna och det var den prickiga som var äckligast, men bakänden är helt ok säger han,. De andra katterna då? Theo är som vanligt en raring som genast såg att det var en kattunge och småpratade och hade små kurrande lockrop. Belle var först lite avvaktande men fräste inte eller något sådant utan satt bara och tittade en bit bort. Men sedan var det helt ok att lilla Elvis också ska bo här tyckte hon.

Som vanligt kan jag inte begränsa mig när det gäller bilder så här kommer ett lass.


Storasyster Belle var ganska rolig att leka med.

Medan den där stora prickiga saken var lite läskig först.

men bakänden var ganska kul! Så fort Freja vände ansiktet mot honom fräste han till för att sedan leka vidare med hennes svans. jag är glad över att Freja är så förståndig och försiktig med nya djur trots sin ringa ålder hon är bara 18 månader och ska ju vara i vidrigaste åldern då. När han fräser respekterar hon det och går undan och närmar sig honom i lugn takt fast man ser hur sugen hon är att bara storma fram till den där lilla hårbollen!
Men som sagt nu har han vågat lukta på hennes ansikte också.

En leksak eller två är ju inte heller fel.

Jobbigt när man har så korta ben……

Fast syrran var nog roligast.
Här kikar han nog storögt på Freja, imponerande tyckte han vänta tills han kommit på att hon bara är en stor pajas.

Han ska i sinom tid ställas ut han också är tanken.

Igår kom i hem från vår Norrlands/Norge-resa och hämtade honom sedan på kvällen. Sonen som skött blommorna (han bor här men brukar inte göra det när vi är hemma) har lyckats hålla liv i alla blommor så det har han gjort bra.

Freja har bortsett från utställning även hunnit trampa i ett getingbo och fick en massa stick men verkade tåla det bra. Ville som kom efter henne fick ett stick eller två och han blev hässjig och fick hjärtklappning så tur att det inte var han som fick fler stick. Alla bulorna drog ihop sig ganska snabbt på Freja men hennes ena öra var som en halvfylld vattenballong. Så vi fick åka in till distriktsveterinären och få en kortisonspruta till bägge två.

Tim hade bestämt sig för att hellre passa köket hemma hos mormor än gå på promenad med oss, så han slapp alla stick. Ett klokt beslut !

Jag hade ju bestämt att jag skulle ha en lugn höst bortsett från utställningar men stod visst kvar som intresserad av aktiveringstvåan som kursen heter. Den börjar i oktober så jag går nog den med Freja ändå, nästa år lär vi väl ställa ut lite mer istället. Och det lät så kul med mycket nosarbete:

1.Starta upp Nosdiskriminering, nytto apportering de som vill ( städa ,namnge
saker)

2.jobba vidare som ovan

3.sökruta ute med lina

4.Id –
Spår ute

5.Nos
+ apport alt annan nyttohundsträning

6.Personsök ute

7.Nosdisk + fortsätta de andra beteendena

Jag hade tänkt anmäla Ville till fler anlagsklasser på viltspår för att få det gjort men då kanske jag skjuter på det till våren för jag har redan något varje helg nu i september och så blir det kursen i oktober. Sedan är det ju november och vinter (usch).

Imorgon blir det lite arbete på en kattutställning.

7 thoughts on “Välkommen Elvis”

  1. Grattis till Elvis!
    Nu har Storme också kommit hem, puh, Brum och han måste hållas isär efter ett veterinärbesök. Mer om det senare . . .

  2. Jodå Freja leker jaktlekar- med de stora katterna, det kan hon inte motstå. Theo brukar rusa förbi henne i full karriär bara för att retas:-)

  3. Vilken underbar, ljuvlig liten pälsboll! Härliga kattungar! Tur att Freja är så duktig – Clifford är tyvärr lite mer ofin och tycker att varje gång kattungen springer så måste det ju betyda lek (jaktlek..) inte så uppskattat ännu 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *