Aktiveringskurs 5/7

Ikväll var det nosarbete igen för prickiga damen då det var aktiveringskurs men inne idag. Så vi jobbade vidare med nosdiskriminering = bilnyckel för Freja. jag provade med att lägga ut nyckeln under en av tre koner på golvet och Freja säger-tråååkigt-och snokar runt och luktar på alla andra dofter på golvet. Men om jag gömmer bilnyckeln någonstans i rummet då är hon med och det är jättekul. Det går bra att gömma högt, lågt och under andra grejer. Och det är ju det hon ska kunna så åt pepparn med konerna. Nu ska jag bara se till att hon kan namnet “bilnyckeln”så ska jag lära in något annat!

Efter en kort paus så jobbade vi med apporteringen då fick jag först busa upp damen för att hon skulle vara med på noterna. Hon är nog en sällsynt dalmatiner som behöver stressas upp iblandsmiley brukar ju oftast vara tvärtom. Men därefter tränade vi avlämnande i handen, hon fick gå ut och hämta och sedan komma in till mig med saken och lämna i handen.

Freja Smutsnos gillar att använda näsan på många sätt som synes, här har hon “hjälpt” mig att plantera lökar.

Och efter en liten paus med kaffe så körde vi lite kontaktövningar, “pendeln” och sedan så tränade jag tasstarget med henne på en bunke. Ingen ide att tjata vidare med nosdiskriminering och apportering när det gått så bra som det gjorde. Hon har faktiskt börjat få bättre koncentrationsförmåga och orkar träna längre stunder. Särskilt om man kör med lite lekbelöningar mellan varven!

I helg blir det personsök och tre-personers-ID-spår, spännande!

8 thoughts on “Aktiveringskurs 5/7”

  1. Vad duktiga ni är!! Jag skulle verkligen också behöva gå någon slags kurs med Bosse för här hemma händer inte mycket just nu =)Men å andra sidan har jag fullt upp med att “vårda” Janne stackarn. Först svansen och nu hältan. Men det ska nog bli bra det med.

  2. hellre behöva stressa upp än ner. 😉 det här med att leta nycklar måste jag nog lära in med, perfekt om man råkar tappa ju!

  3. Bra jobbat Freja – klart det är onödigt med koner när man redan fattat uppgiften! 😀
    Här funkar träningen också bättre och med mer fokus på matte om matte har gjort sig riktigt rolig och busat ordentligt innan!

  4. Duktiga Freja! Hon är bra på det mesta hon provar, dessutom snygg! Det ska bli roligt att äntligen träffa henne på riktigt i Stockholm.
    Storme har idag startat på valpkursen, vi hoppar över klickern i helgen, han tycker kurser är överreklamerade när man inte får leka med alla.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *