Planer

Visst är det roligt att göra upp planer? Jag är den sortens människa som tycker att halva nöjet är att planera i alla fall när det gäller “djuraktiviteter” storstädning och fönsterputsning är jag väldigt dålig på att planera däremot.

Hur det än är så lutar det till att vi får höra trampet av små tassar kanske redan nästa år. Dock inte några små prickbarn utan förhoppningsvis små vita sockor med perfekta kilar (eller ja det blir det som det blir med)! Det finns nämligen långtgående planer på att ta en kull på Belle och vi vet också vilken hankatt vi vill ha, sådant är ju väldigt enkelt när man har en erfaren uppfödare att åka med! Han (katten alltså) och Belle passar nog varandra som hand i handske, av samma typ och dessutom så kompletterar de varandra där det behövs. Och bägge kommer från typlika linjer i flera generationer (utan linjeavel).

Belle har oerhört mycket som är mer än bra, kropp, massa, teckning och en superb pälskvalitet, Birmorna ska ha en speciell silkesmjuk päls. Och givetvis ett typiskt Birmasätt!

Men först ska Belle få hjärtat undersökt och så får vi se vad hankattsägaren säger givetvis. Känns faktiskt riktigt spännade så ser vi om det håller hela vägen!

Kattgenetik är ju i mångt och mycket likt det som gäller för hundar men vissa skillnader finns. När det t ex gäller färgerna och hur de förhåller sig till varandra ifråga om dominant, recessivt och avblekande anlag känns det för mig igen från pudlarnas färgnedärvning. Men när det gäller katter så följer färganlaget bara med X-kromosomen varför du i en kombination bara har ett färganlag från pappan! Intressant och mycket mer finns att utforska……

Idag har det varit iskallt snöblandat regn på skogspromenaden så den där vintern rycker allt närmare.

8 thoughts on “Planer”

  1. Kan inte annat än att hålla med, planering är halva nöjet – i vissa fall då förstås. Det här med städning m.m. kan ju aldrig bli ett nöje oavsett planering. 😉
    Vad trevligt med kattungar – hoppas det går vägen.
    Vi hade lite snö igår – under en timme ungefär, sen blev det regn istället. Och det var riktigt mysigt den korta tid det varade. Det blir genast lite ljusare och trevligare ute.

  2. Spännande planer må jag säga . Det där med att planera fönsterputs går inte Jag hade planerat att putsa mina denna helgen Men Albin ville bo här så jag slapp 😉 Och nästa helg ska han oxå bo här (planerad övernattning) Så då hinner jag inte putsa fönster Så detta året blir det ingen fönsterputsning här hemma . Får ta det nästa år då får jag väl skrapa skiten från fönstren . ha ha vilket långt inlägg om fönsterputs det blev och om du inte förstått det av vad jag skrev så kommer fönsterputs allra sist på min att göra lista

  3. Spännande! Små förtjusande pälsbollar alltså 😀 Jag gillar också att planera och ibland är planerandet hela nöjet 😉 när det jag planerat inte faller in 😀

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *