btkl 3

Nu i helgen har vi gjort en lång resa till Harstad och utställningen där. På fredag morgon for en buss med oss och andra hunddårar från Umeå. Hundarna åkte antingen i säten eller stålburar, Freja har åkt på sätet bredvid mig som om hon inte gjort annat än åkt buss full med hundar och folk hela livet. Vilket hon alltså inte har, det var första bussresan.

Vi bodde på campingen, den enda i Harstad, och delade stuga med två andra människor och tre andra hundar. Våra hundar kom väldigt väl överens så de kunde vara ihop alla hela tiden och det var uppskattat, av hundarna tror jag! Det är skönt att Freja är en så “snäll” hund det gör livet mycket lättare. Det är inte alla hundar man kan klämma ihop med främmande hundar i en trång stuga!

Och även för matte var det väldigt kul man träffar ju människor man aldrig annars skulle ha träffat och på bussresan upp samt i stugan var det givetvis hundprat mest hela tiden.

På lördag ställde vi då ut och Freja fick exc, 2 ökk, CK och 3 btkl, alltså vår första bästa tikklass-placering även om vi fått flera Ck så har vi inte blivit placerade förut! Och så fick Freja träffa mor Aase, hon blir alltid lika glad varje gång.

Kritiken lägger jag upp senare på hemsidan.

På söndag tittade vi bara på och visst lite tradigt blir det ju men vi hade ju gott sällskap! Och extra kul var att en av bussresenärerna blev BIS-4 också!

Så söndag kväll hoppade vi ombord på bussen igen och hem. Freja och matte rullade ihop sig på varsitt säte och sov så gott det gick, bättre för Freja än matte tror jag! I morse rullade jag iväg med bilen från Umeå 4:50 och om någon är intresserad så gick solen upp 5:56……. 5 på morgonen är inte min favorittid att vara vaken på men det går…..ibland!

Oavsett var det en jättekul resa i ett härligt sällskap så jag hoppas att det blir fler sådana någon gång i framtiden.

Nu ska jag gå och ta mig en förmiddagslur i alla fall!


Här är en länk på två bilder av mig och Freja nr 6 när vi är på väg in i ringen nr 8 när uppställning i ökl är på gång.

http://www.ht.no/bildeserie/article532345.ece?imageIndex=5#pageTop

14 thoughts on “btkl 3”

 1. Tack för tipset! Ska absolut testas! 🙂
  Superstort grattis till fina resultat! Här hemma övar vi med minikorven lite varje kväll inför Västerås då vår säsong drar igång på allvar 🙂

 2. Låter som en riktigt trevlig och lärorik resa.Så roligt att det funkar så bra med Freja. Hon blir i alla fall inte märkvärdig av sig fast hon är en riktig “snygging” 😉

 3. Tack alla!

  B-M ja det var trevligt att träffas och det blir nog fler gånger:-)
  Katta; Isis kommer mycket snartsmiley!

  Anette: Ja det är otroligt skönt att jag kan hitta på allt möjligt tok med Freja och veta att det funkar att ta med hennesmiley

 4. Vad skönt att ha en Freja som är så lätt att ha med, både på sätet och i delad stuga. Det hade inte funkat med nån av våra hundar, absolut inte fegisen Wira, men jag tror inte Nilla hade gillat det speciellt bra heller faktiskt, hon är lite rädd av sig hon med….
  Grattis till resultatet!

 5. Sötaste Freja var duktig igen! Fortsätt kämpa så är det ni som är BIS-hund nästa gång.
  Lycka till med hämtningen av Isis.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *