Isis 10 veckor

Några till Isisbilder nu är hon 10 veckor och växer så det knastrar så här är några försök till ståbilder:

Här syns det hur rund och go och robust hon är, precis som jag vill att valpar (och särskilt kanske blivande avelstikar) ska vara. Observera att hon inte är fet utan rejäl.

En till ståbild här ser hon lite mer högställd och tunn ut än hon är men med mer resning.

Vi har varit på en liten tur till vårt lilla centrum och träffat barn, kundvagnar, äldre damer och yngre med. Samt V8:or, det var intressant. Isis är en helt underbar liten hund, jag är glad att hon hamnade hos oss!

Syrran är himla bra att haHon går både bra att leka med och sova med! Dessutom är hon väldigt snäll.

Tyvärr har sötaste fått kennelhosta och inte lindrigt heller, så jag tror inte jag kommer att vaccinera mot det mer, för det verkar inte göra nytta alls…….
Med en valp i huset och en femtonårig hund så är det inte så kul att få hem det just nu.

Sötaste har fått Mollipect (slemlösande) utskrivet och det hjälper bra. Sedan är det vila värme och vänlighet som gäller.

Det är hög tid för bilder på våra andra djur också här är Belle då hon höll på med svanstvätt:


Alla sätt är bra utom dåliga och viga som balettdansöser är de där katterna!

De har nu börjat vilja vara ute igen på vår uteplats, särskilt Elvis älskar att sitta ute och filosofera. Ett märkligt fenomen är att om de håller på leker ute och märker att jag ser dem slutar de genast och sätter sig och verkar filosofera. men när de inte märker att någon ser dem röjer de runt hejvilt. Någon som kan förklara det?
Ha en trevlig helg alla för vår del är det valpkurs på söndag.

7 thoughts on “Isis 10 veckor”

  1. Har börjat tveka på det här med vaccinering nu när jag läser här Hoppas sötaste Freja kryar på sig eller har gjort det nu när jag skriver Jag är hopplöst efter när det gäller att kommentera bloggar just nu…

  2. Jag är också inne på att inte vaccinera “i onödan” – tror att kroppen är gjord för att använda sitt eget immunförsvar när det fungerar. Och visst är väl kennelhosta lite som våra förkylningar, alltså att det finns hur många olika “bacill”varianter som helst?

  3. Tråkigt med kennelhosta. Jag har börjat se till att mina får det nya vaccinet som de får genom nosen – det året Buddy fått genom nosen och Clifford bara i ettårssprutan var Clifford jättesjuk, medan Buddy (som tur var) inte fick det alls! Buddy hade också kennelhosta vid ett tillfälle – och han blev (som vanligt när det gällde honom) riktigt dålig – lunginflamationdålig…Så i år var det inget sprutår för Clifford – så han fick bara i nosen Dizzy fick sin ettårsspruta + nosvaccinet! Eftersom de är på passning/pensionat i bland så är det bra att ha.

  4. Håller så med dig Katta och det är också orsaken till att jag aldrig tar influensavaccin själv. Medan det såklart är en helt annan femma med individer som har dåligt immunförsvar m m.

  5. Jag har bara vaccinerat mot kennelhosta när det varit absolut nödvändigt, Som tex i somras när de skulle in på pensionat och jag tror Janne fick det med ett års sprutan, men inte sen och Bosse har nog aldrig fått det innan i somras. Jág har alltid sagt till om att de inte ska ha det ihop med övriga vaccinet.Janne fick kennelhosta en gång vid typ två års ålder och då fick han det redigt ordentligt. Han var riktigt risig i typ två tre dagar. Hostade mkt slem (gav bisolvon) och jag tror att han även fick pencilin mot ev. lunginflamation (eller är det antibiotika?) Efter den enda gången fick han det aldrig även att Bosse hade två ggr lindrigt. Och Bosse då, har fått det två ggr mkt lindrigt. Så jag är helt inne på att det är bättre att de får bli sjuka och att kroppen sätter in eget försvar. För precis som du märkt så får dem det ändå eftersom just kennelhostan kommer i så många olika varianter hela tiden.Kanske inte är så roligt på en 15 årig hund dock, men på de yngre är jag övertygad om att man bara vaccinerar i onödan.

  6. Det hjelper nok å vaksinere de minste mot kennelhoste, siden de blir hardere rammet. Jeg fikk også kennelhoste en gang (ikke jeg da, men hundene mine), på en 5 år gml tispe og en 4 mnd gml valp. Tispa ble fort bedre, men valpen slet lenge.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *