Grattis Belle och Stockholmsresan

Till att börja med får vi gratulera vår kattfröken som blivit två år gammal igår.
Hon var verkligen liten och söt när hon flyttade in:
Vi hade även vattenskada i köket då så golvet var upprivet.

Men även som ett litet pyre var hon en bestämd dam, här hoppar Theo upp på stolen som Belle ligger i men det gillade hon inte som synes så han hoppade bort lika fort igen……på den vägen har det fortsatt!

Just nu fostrar hon Salle hon är gärna med honom men behöver bara ge honom en bestämd blick så är han from som ett lamm. Han purrar och smickrar och hon spänner ögonen i honom…….

Födelsedagsbarnet fick sin kattskräpmat i alla fall det är nog det bästa hon vet.

Igår var jag med Freja till Djurakuten och deras hudspecialister i alla fall. Vilket fantastiskt ställe så trevliga och bra med djuren, veterinären t o m lade sig ner på golvet för att inspektera Frejas mage istället för att välta omkull henne.

Hon gick igenom vareviga millimeter av Frejas päls tog prover från huden och tittade på i mikroskopet och ställde en massa frågor. Diagnosen blev att Freja har en allergi då hela huden är rodnad och då hon har överproduktion av cellmaterial. Och som jag haft på känn har hon åter hudinfektion.

Det finns alltså allergier som inte kliar och en sådan har Freja. För den delen inte helt ovanlig bland dalmatiner som kommit in hos dem med hudinfektioner.

Behandlingen blir att hon ska äta ett fiskbaserat allergifoder i 8 veckor så får vi se. Vi tog även ett bakterieprov för hon ska badas med klorhexidinschampo för att häva hudinfektionen men hjälper inte det så måste hon ha antibiotika och då vet vi vilken sort. Stackars Freja som inte gillar att bli badad.

Men för vår del var det en bra diagnos, hyperkeratosen är alltså en följd av allergin som irriterat huden/skinnet och allergin går att behandla/förbättra. Om inte annat finns ju kortison också men det är bra att de inte kastar in antibiotika och kortison direkt utan försöker med annat.

Att hon har en allergi kändes rätt när jag fick höra det, jag har sett att huden är rodnad plus att det stämmer med att jag tycker att hon har gått upp i varv. Allergier brukar ju orsaka viss stress i kroppen. Och hon har börjat klia sig om än bara lite på senare tid.

Eftersom Djurakuten ligger mitt i stan tog vi tåget ner och på tåget var hon väldigt duktig tyckte jag:

och låg snällt på golvet. Fast små hoppiga barn måste man skälla lite åt.

Vi hann med en tur till Observatoriekullen och hittade några andra prickar som vi stött på på utställningar också som Freja fick språka lite med:

Sedan ville matte ha en turistbild med en fint sittande Freja framför en staty såhär gick det:

Som synes tyckte Freja det var en urlöjlig idé.

För att vara en lantlolla är hon jätteduktig i sådana miljöer måste jag säga. Vi var även in på centralen för att boka om hemresan och det är ju verkligen ett gytter och kakafoni av folk som springer kors och tvärs.

Men helt klart var det värt besväret att ta sig till Stockholm och de underbara och duktiga hudspecialisterna där!

5 thoughts on “Grattis Belle och Stockholmsresan”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *