Djupt inne i foderdjungeln

Fick äntligen kontakt med hudspecialisten bägge mina telefonnummer hade blivit fel i journalen.

Så handlingsplanen vidare är:byte till Purina HA som inte alls innehåller något kött, Specifikfodret vi kört med innehöll fett från fläskött. Och om någon nu undrar så innehåller Purinan givetvis hydrolyserat protein, så protein är det i maten men inte från kött.

Man kan nästan se ut som en bedjande beagle ibland.

Detta eftersom Frejas tassar blivit röda och irriterade. Så nu börjar vi om på ruta 1 och räknar 8 veckor från idag igen på elimineringsdiet. Och givetvis var det här fodret ännu dyrare men hjälper det så betalar jag glatt! Även om jag är emot mycket konstlad mat i grund och botten men har man inget val så har man inget val!

Pömsig!

Veterinären som vi var hos här tyckte hon var så dålig men det tyckte inte jag bortsett från tassarna och det höll hudspecialisten med om att hon knappast var, det som kan tolkas som rejäla hårsäcksinflammationer är att hon har gräsligt ojämn päls just nu och det kommer att ta tid innan den är i normalt skick igen. Så hittar jag inga krustor/sårskorpor tar vi bort antibiotikan. Så min känsla av att hon blivit bättre i huden stämmer allt. Men tassarna är definitivt inte bra. och det märks också på hennes beteende nu har hon börjat varva upp sig igen.
Den “busiga” lillasystern håller en sysselsatt genom snömulning och liknande saker.

För fossingarna blir det kortisonsprej då hon gnagar på dem och har sprickor och sår.
Även om det inte var därför jag tog denna bilden men här syns också hennes tassar och hur fula de är tydligt.

Jag är väldigt glad att vi for till hudspecialisterna på Djurakuten med Freja de känns så bra och kunniga!

Livet består ju inte bara av kliande tassar och bråkiga småsyskon utan även lek med matte är högt uppskattat:

Av prickarna så är nog Freja numera mest min hund medan Isis utsett husse till världens bästa och enda nästan. När han far hemifrån går hon och lägger sig i vardagsrumssoffan och surar. Och när han kommer hem igen nonchalerar hon honom ett bra tag innan han tas till nåder igen! Och ja jag vet också att hundar inte surar men det gör ingen skillnad för Isis gör det i alla fall!

Och dessutom trivs hon väldigt bra nedbäddad under kuddar.

7 thoughts on “Djupt inne i foderdjungeln”

  1. Hoppas nya fodret hjälper!
    och visst kan hundar sura… våran Buster kunde tjura – särskilt när han inte fick följa med. Han stod såklart alltid vid dörren när man klädde sig – men när man sa “buster stannar hemma” – så gick han in och satte sig i soffan. Men rumpan/ryggen utåt, stirrandes in i väggen – och “lyssnade” inte när man försökte prata med honom. Demonstrativt tjurandes… =)

  2. Håller tummarna för att det hjälper nu då! Har annars hört att man kan ge bara kött från vilt med på liknande sätt, verkar som att det hjälper många med allergiska problem.

  3. Ojoj – hoppas verkligen att Frejan ska bli hjälpt av maten och hon ska slippa det här!Och Isis hjärtat – klart hundar kan sura! Det kan för övrigt katter med, min gammel katt Signe var desutom långsint och var arg på en av mina vänner i flera år innan hon var förlåten “dödssynden” att titta på Signes mage utan att be om lov… Scary cat!

  4. Det er godt det er veier å velge, og en mulighet for å eliminere systmatisk. Lykke til, og så er det godt det er jul og litt fri. Vips! så har det gått 8 uker og dere er kankje litt klokere:-)Det er gøy med hunder som gir klart uttrykk for hva de mener, de er skikkelige personligheter. Om hunder ikke sutrer, så kan de i allefall se ut som det – uten tvil!

  5. Stackars sötaste Freja! Hon får kämpa på men är alltid glad och snäll ändå. Tur att ni åkte till Stockholm. Nu håller vi tummarna igen ett tag. God Jul till er alla från oss i Norr!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *