Året som gått

I samband med hundträning har jag fått lära mig att en gång är ingen gång, två gånger är en gång för mycket och tre gånger är en vana! Eftersom det är tredje året jag tittar tillbaka på året som gått så är det väl en vana numera då.

2012 kommer inte att vara ett år jag ser tillbaka på med glädje. Trots att det lilla vi gjort tävlingsmässigt gått väldigt bra så överskuggas det helt av att alla mina förhoppningar jag hade relaterat till mina prickiga damer kraschat. De som följer bloggen vet varför jag skriver så så det finns ingen orsak att tjata om det. Trots alla bekymmer så är det två mycket trevliga damer med mycket trevlig mentalitet som skänker mig mycket glädje och som jag är glad finns i vår familj.


På kattsidan så har vi kunnat hälsa en ny herre välkommen nämligen Glitter’s Saladin och det är vi såklart glada över. Och att en fertil hanne så relativt bekymmersfritt kunde flytta in är extra kul. Elvis har på sin två första utställningar tagit två cert och blivit uttagen till nominering om än inte nominerad bättre kan man knappt begära.

På hundsidan har vi också fått hälsa en ny prickig dam välkommen nämligen lilla Fisen som är en go och glad dam och en tjurskallig dalmatiner ända ut i klospetsarna. Med henne har vi gått valpkurs samt aktiveringskurs, så mycket skoj! Och även en handlerkurs.

Freja har under året gjort BPH, beteende- och personlighetsbeskrivning hund, och det visade sig att vi har en social och trygg dam utan kvarstående rädslor precis som jag vill ha det. På de få utställningarna vi varit på har hon blivit bästa tiklassplacerad varje gång och fått cert samt cacib. Hon har även blivit BIS-2:a på en inofficiell utställning och det är faktiskt en placering jag värderar då det var riktiga domare som även dömer dalmatiner och i konkurrens med championhanar. Annars brukar jag inte tycka att resultat från inofficiella utställningar är något att hänga i julgranen.

Ville har jag äntligen startat upp i anlagsklass i viltspår och han var klockren så han blev givetvis godkänd med omdömet en hund som vet vad man ska använda näsan till!

Och Tim som numera är 15 fortsätter med sitt pensionärsliv som inkluderar skogspromenader och träning precis som för de andra hundarna. I år är första året jag faktiskt upplevt att han känns lite gammal.

För egen del har jag inte varit så våldsamt aktiv utan är med i en aktivitetsgrupp för dalmatinersällskapet vilket innebär att jag varit med och arrangerat Iggesundsutställningen, vilket inte är svårt när man har två erfarna och duktiga damer att förlita sig på, och även aktiviteter i samband med det. Jag har även varit iväg på årsmötet i samma klubb och på föreläsning i hundspråk, jätteintressant.

Här följer året i korthet månad för månad:

Januari:

Tim fyllde 15 och är fortsatt den äldsta hund vi någonsin haft!

Februari:

Sötaste Freja fyllde två år och blev BIS-2 på utställningen i Matfors

Mars:

Vi var på utställning i Harstad och Freja blev 3 btkl i bra konkurrens!
Lilla fröken Isis flyttade hem till oss och började trakassera syrran från dag 1 ungefär:

Isis dinglar i Frejas strupe en av de första gångerna som sedan blivit många!

April:

Isis började på valpkurs och fick lära sig en massa nyttigheter:

Kontaktträning med en flitig Isis

Maj:

Freja gjorde BPH med ett resultat som gladde mig mycket och sedan var vi på utställning i Öterbybruk där hon fick CK, CERT, CACIB och BIM!

Isis fortsatte sin valpkurs soch vi hade också två födelsedagskatter nämligen Theo 3 och Elvis 1 år.

En busig valpbakdel

Juni:

Freja var på utställning i Vännäs och blev 3 btkl. Elvis var också på sin första utställning och fick ex 1 och CAP! Ville fyllde 6 år.

Sommarglädje.

Juli:

Elvis vår stilige birmakille var på utställning nr 2 och blev åter EX 1 och fick CAP.

Elvis som matchade bassängen perfekt med sina blåa ögon. Ingen av katterna föll i.

Augusti:

Ville startade i anlagsklass i viltspår och blev godkänd!
Aktiveringskursen för Isis med en massa olika pröva på aktiviteter startade, jättekul.
Och både Isis samt Freja var på en inofficiell utställning och blev BIG bägge två, Isis som valp och Freja i vuxenklass.

Som alla andra hundar trivs Isis bäst lortig ute i skogen.

September:

Isis aktiveringskurs fortsatte och vi var på en minidalmatinerträff med flera syskon till Isis och några andra trevliga prickar.

Oktober:

Nöjde vi oss med bara skogspromenader och hemma-aktiviteter
Belle fyllde hela två år.

Belle försöker tjusa Theo

November:
Handlerkurs i dagarna två med herr O’Shea nyttigt som vanligt.

Isis funderar över vad hon lärt sig.

December:

Elvis var på en inofficiell utställning sk matchshow och första svängen gick bra sedan fick han en rysligt vacker konkurrent så då var det slut!

Och vackra Saladin blev vår familjemedlem, en Birmaherre med ett hjärta av guld!
Som dessutom älskar hjärtana vi har i granen de envisas han med att plocka ner. men inga andra kulor konstigt nog.

Salle som ser snön för första gången

Innan jag började skriva så tyckte jag att vi inte gjort så mycket under året fast lite har vi ju ändå hunnit med. Och så får jag fundera över vad vi ska hitta på till nästa år som jag hoppas blir betydligt bättre!

God Jul på er alla!

4 thoughts on “Året som gått”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *