Mattor och olater?

Jag borde ha lärt mig att det inte är någon ide att ha mattor hos oss. Men de få jag envisas med ligger ofta i knölar i något hörn.

Och det beror inte på pudlarna. De stjäl bara kuddar och drar dem till hundbädden framför TV:n ibland är alla kuddar där. (Ville som är vår kung av kuddrike)

Inte på katterna heller de drar bara runt på stickade tröjor ibland (Theo som älskar stickade tröjor och drar in dem i kattburarna och sover på dem) och öppnar diverse skåpdörrar (Elvis) Eller klöser lite på tapeter. (Alla katterna)

Nej det är dessa två snabbspringare och busfröknar som leker hela havet stormar:

Isis brukar i tillägg jaga katter så mattorna blir knöliga det är så roligt att springa efter en kattbak!

Fröken storkäft, d v s Isis har också andra hobbies som att stjäla kläder som hon tar till soffan och lägger sig och vaktar dem mot de andra hundarna. Kläder av alla saker! Måste ha något med deras förflutna som bagagevaktande vagnshundar att göra kläder var ju en naturlig del i en packning för längre färder säkert?

Sedan har hon en speciell blomkruka, ytterkruka, i plåt som hon älskar. Jag bär ner den i källaren till de andra krukorna och hon hämtar upp den igen. Just nu ligger den i vår säng såg jag. Och sedan tycker hon ju tapeter är gott och några vägglister har hon designat om.

Medan Freja är som en liten ängel jag kommer nästan inte på ett enda konstigt intresse som hon har. Mer än att försöka stjäla mat o s v men det hör väl till när man är dalmatiner. Hon är nog faktiskt något av det mest snälla jag haft i hundväg faktiskt. Stjäl skor gör hon ibland förvisso.

Jo en sak till gör hon, hon är den som vaktar tomten. Förut var det Ville men det har han helt överlåtit åt Freja så han säger aldrig flaskhals knappt mer åt något ute.

Som jag sagt förr de är alla olika personligheter som visar sig på många olika sätt.

9 thoughts on “Mattor och olater?”

  1. haha.. så dumt – jag läste vaktar “tomten” Alltså jultomten, tänkte att ni har väl nån ute på gården runt jul. Sen läser jag att även Acke o Wilma vaktar “tomten”. Jaha, Tomten – gården… ;)Wira vaktar ALLT – himla skällapa är hon, och Nilla gör som Acke, voffar igång henne lite, för att sen bli tyst själv. Eller när hon vill ha Wiras plats i soffan, då går hon till fönstret och voffar – vips rusar Wira dit och skäller som en galning, och Nilla går lugnt och lägger sig på Wiras plats (hon lurar Erika också för att få den plats hon vill ha – låtsas att hon tappat nåt under soffan, och när Erika kryper ner på golvet för att leta fram det så hoppar Nilla upp och tar platsen – och Erika går på det varje gång…)Annars har Nilla varit hopplös i sin gröna ungdom hon också. Skulle hon vara hemma själv fick vi stänga in henne i hallen – där vi inte kunde ha nåt framme, inte ens tavlor på väggarna, dom plockades ner… till slut blev det bara tapeterna kvar, och dom fick inte heller vara kvar…. Tur dom är så söta när dom sover – med tanke på allt annat dom ställer till med… 😉

  2. jo det där med mattor känner vi igen…fast katten är faktist också skyldig här rätt ofta. men envist har vi mattor iaf…man har lärt sig lite vilka sorter som funkar bättre med. och att stoppa dom lite under möbler så någon del håller var dom lite. ;

  3. Haha, sicka rackarongar!! Jag har liksom förträngt/glömt av alla hyss som janne brukade göra. Bosse är ju så otroligt välartad att han aldrig skulle få för sig att stjäla överhuvudtaget om det inte trillade ner framför fötterna. Aldrig att han skulle få för sig att ta från ett bord eller liknande.Han börjar ju pigga på sig nu så nåt bus kanske det blir framöver. Men jag får väl vänta tills eventuella valpen anländer i sommar, då får jag väl äta upp detta… =)

  4. Jag försökte också hålla ordning på mina mattor men det var inte lätt med 3 st Grosser. Charmigt är det med peronligheter och ju fler dom har ju roligare är det, i alla fall efteråt.

  5. Ha ha ha vad du skriver roligt krukan ligger nog i sängen ha ha ha Ja just i sängen kan man hitta allt möjligt när det är sängdags Och min dagliga morronrutin är att ta på en sko sen gå en runda för att hitta den andra. Om jag säger som så så är det inte Acke som gillar skor så behöver jag väl inte säga mer.. Hos oss är det Acke som startar vaktandet av tomten med ett litet voff Sen jäklar tar Wilma över och Acke går lugnt och lägger sig .

  6. Visst är det härligt med olika individer och alla med sin egna charm. Amy vaktar också gården. Vi bor vid en ganska stor väg och när det kör långtradare förbi jagar hon dem utmed staketet. Som tur är så skulle hon aldrig jaga dem utanför gården ?

  7. Ja mattor ja – vi har inte så många som tur är – men andra saker. Hos oss är det den aporterande katten Asterix som bär runt saker i huset. Som tex min förlovningsring… Jag försökte säga till min man att det är för att vi varit förlovade och gifta så länge så Asterix tyckte att matten förtjänade en ny flashigare ring 😉 Men lillhusse hittade min ring på sitt rum i källaren 😀

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *