Unghundsklubben

Morgonen inleddes med jakt på mina gummistövlar som var försvunna från alla normala skoställen här i huset. Normala ställen för mig kanske inte är alldeles normala för alla hem men ändå: Ett är i hallen, ett vid en av sidoutgångarna från huset, ett i klädkammaren och ett på en skänk i storstugan dit inga dalmatiner når……..

Stövlarna återfanns i soffan och helt otuggade var de också en glad överraskning. Duktig Isis! Jag var inställd på slamsor faktiskt.

Morgon promenaden gick i unghundens tecken de få människor vi träffade skulle Isis hälsa på och studsade upp och ner i kopplet när matte höll emot och inte släppte fram tokan. Hon är verkligen ömsom vin ömsom vatten för några månader sedan tyckte hon främmande människor var pest.

Bilar skulle jagas, för det var blött på gatan och då skvätter de upp vattendroppar och det är hennes favoritlek i vatten att jaga vattendroppar. Hon brukar fara runt som hajen med öppen käke för att försöka fånga de droppar hon själv stänker upp.
Och till hennes lycka var också ett av dikena vattenfyllt så hon kunde plaska runt i det!

Hon är lycklig som en barnunge i alla sina påhitt och man kan riktigt se hur det kvillrar i kroppen av bus. Skönt att hon läst samma böcker som mig som säger att unghundar ska vara en plåga igen från 17-24 månader ungefär.

Jag undrar vad jag ska göra sedan när hon blir 2 år och en sansad dalmatiner? Eller kanske inte vid 2 år……….Men i alla fall så har jag haft valpar/unghundar i huset sedan 2009 kommer att kännas konstigt med bara vuxna hundar. Och säkert skönt också! Men jag kommer nog att sakna allt bus och påhitt som dessa unga hundar kommer med. Billigare blir det ju i alla fall. Och jag kanske kan börja ha mattor på golvet och vågar tapetsera om. För nu kommer det att dröja många år innan det kanske blir nya hundar här i huset och jag tror inte det någonsin blir fler dalmatiner.

Isis i djupa tankar om gummistövlar kanske.

När det gäller bilarna så kör jag med skvallerträning helt enkelt, d v s belönar när det kommer en bil, så hon har börjat kasta ett öga på mig och börjat vända sig runt mot mig direkt en bil dyker upp. Idag var det dock lite svårt att släppa de första bilarna andra dagar går det bättre. men trägen vinner lyder väl något ordspråk!

5 thoughts on “Unghundsklubben”

  1. Nej 2 år tror jag inte på men lite lugnare blir de ju och hittar inte på fullt så mycket otyg…..Men vid 4 eller kanske 8 tror jag Isis är en lugn belevad och sansad damsmiley

  2. Tror du på det där att de lugnar sig vid två (ja kanske… Acke gjorde det men den andra skönheten jag har….)Jag får ff springa runt och leta skor varje dag och Wilma fyller 8 nästa gång Jag kan inte tänka mig ett liv utan prick Men jag funderar inte så mycket på den än Vi får se när den tiden kommer… Hoppas det dröjer lääänge än Kram på dig

  3. Har inte bestämt mig ännu, mitt val är mer ett “inte” val. Det har varit för mycket besvikelser med dalmatinerna särskilt på det mentala planet finns mycket jag inte gillar i rasen med på tok för mycket skärpa, osäkerhet/rädslor och stress. Nu talar jag inte om mina nuvarande två de har helt ok mentalitet i mitt tycke.
    Älskar Cavalierer men det är ju som ur askan i elden med tanke på hälsan. Volpino Italino tilltalar mig men som sagt det är säkert 12 år bort innan det blir aktuellt med nya hundar. Om det någonsin blir det.

  4. En gång hittade jag mina stövlar i munnen på min dåvarande hund, de såg hela ut. Problem upptäcktes dock på nästa blöta promenad han hade satt tänderna rakt igenom så deläckte undrifrån….

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *