Sövande agilitykurs

Idag var det premiär för agilitykurs har jag faktiskt aldrig gått förut. Det är såklart Isis som jag går den med för det verkar vara en aktivitet hon blir trött av, mer än att spåra och använda näsan. Inte för att jag tycker hon behöver sövas men blir de riktigt trötta har de använt huvudet resonerar jag.

7 ekipage är vi en del siktar på att tävla andra som jag att ha skoj.
Först fick vi genomgång av vikten av uppvärmning vi fick börja med att stryka hundarna och de stora muskelgrupperna samt några sträck och böjövningar:

Isis tyckte de övningarna var jätteroliga. När matte inledde med strykningar gjorde hon kullerbyttor och vred sig för att jag skulle klia mage istället…… De andra övningarna gjorde hon glatt med liv och lust och viss smidighet!

Därefter fick vi träna på “fram” inkluderande att hunden ska stanna kvar och inte tjyva och stick utan lov.

Vi fick lägga antingen godis eller en leksak framför hunden och sedan gå tillbaka och vänta på att hunden har fokus framåt/på saken, då fick den ett fram och fick ta belöningen.

Jag provade först med godis som fungerade bra men bytte sedan till boll i snöre och det taggade Isis hundra gånger mer. Gjorde mig lite förvånad för hemma vill hon sällan leka dragkamp m m med mig men nu var det dökul! Så bra för leksaker är mycket bättre belöningar än godis.
Hunden skulle startas från bägge sidorna och gärna också från mellan benen.

För Isis fungerade det inte att sitta hon var nog för uppe i gasen för hon gick verkligen igång på detta, hade jag inte trott. Fast samtidigt var hon inte så i gasen att hon inte kunde vänta på lov när hon väl fick stå så det blir ståstarter för oss.

Kul tyckte Isis!

Vi har ju såklart pauser och genomgångar mellan de olika övningarna där hundarna helst ska få en chans att landa och det gick väl någorlunda sådär i början……

Gnaga koppel a la less unghund…..

Sedan fick vi träna på dagens hinder: Som var just ett hinder.

Först fick vi hoppa med hundarna i koppel och bra direkt vid hoppet över sedan belöning med lek eller godis.

Därefter lades belöningen på andra sidan av hindret och hundarna fick göra som i fram-övningen, vänta och få starta när fokuset var framåt.

Jättekul tyckte min lilla prick det här är nog hennes grej.

Därefter hade vi genomgång av regler och vad vi tyckte om dagen som varit. Isis plockade med sig en nallebjörn ur leksakskorgen som finns på kursen ifall man vill låna och lade sig förnöjt att sova med den.

Hon somnade på riktigt så jag fick väcka henne när vi skulle gå, som jag sa verkar agility ta på hennes hjärna !

3 thoughts on “Sövande agilitykurs”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *