Ville 10 år och allmänlydnadskurs

Finaste pudelpojken, min Ville, har blivit hela 10 år gammal!

Äldre hundar har sin alldeles egna klokhet och charm och han är en piggelin 10-åring! Dagen till ära fick han leverpastej hans favoritgodis och mat.

Bägge har varit till hundfrissan igen och blivit så fina!

Idag har vi även varit på kurs med Alwex och där fick vi börja med hemläxan en uppvisning av freestylerörelser. 3-4 rörelser som vi skulle baklängeskedja. D v s lära in alla olika rörelserna var för sig med belöningar, sedan börjar man med sista rörelsen och belönar mycket. därefter lägger man på näst sista och utan att belöna kör man vidare med sista därefter stor belöning. Och sedan rörelsen nr två enligt samma princip då gör man nr 2 näst sista och sedan sista rörelsen och belöning först då!
Vi hade spinn några varv under rörelse därefter 8: an sedan snurr några varv under rörelse avslutat med hopp! Det är första gången jag verkligen baklängeskedjat så här och vilken fart det var på Alwex han tyckte det var dökul trots att belöningen dröjde med att komma!

Helt opartiskt så är han världens bästa unghund smiley

Nästa övning var apportering vi fortsatte med det. För att få Alwex att ta hårdare i apporten fungerade det bäst med att inte låta honom jaga efter den utan lugnt hålla den framför honom så att han fick testa vad jag ville.

Sedan var det ligg och det var blött i gräset. vattenapporterande fågelhund som han är så var det ju inga problem eller rättare sagt jag fick hala fram pläden för att få ner hela hunden…..

Sedan var det dags för backa till planka. Han är ju en smart hund som såklart vet att man får belöning av att stå med frambenen på saker så det var vad han ville göra. men syftet här var att backa till plankan så bakbenen kommer på den.

Sedan så avslutade vi övningarna med stenen d v s bakdelskontroll och där är han på god väg.


Och till sist fika som mattarna och hussarna brukar vara riktigt bra på!
Nu är det bara en gång kvar och då blir det agility.

Hippie-hunden är på semester med husse i Österlen jag misstänker att hon badar dagligen!


Hennes största hobby!

Alwex största hobby är nog Theo. Levande leksaker är kul.

Kattkamp är kul. Och de är väldigt jämbördiga lekkamrater kan jag säga.

2 thoughts on “Ville 10 år och allmänlydnadskurs”

  1. Underbara bilder som vanligt.
    Alwex är ju en pärla eftersom matte tränar honom hela tiden. Du är så duktig med hundarna Monica så de e fantastiskt att se å läsa. Å han har en helt underbar färg lillkillen. (Så den fula svansen märks inte) 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *