Nya förväntningar

Sitter och lyssnar på vinden som nu lugnat ner sig till ca 10 sekundmeter från att varit uppe i stormbyar. När vi for till morgonrastningen i skogen i morse låg det ett kullfallet träd över vägen så det var bara att vända och åka en annan väg. Annars var det klart och friskt. Jag gillar när det är just under 0-gradigt luften blir så frisk då.

Nu är det ett nytt år och jag brukar ju ha någon form av målsättningar när det gäller
hunderiet främst numera. Katterna är såklart kvar men kattavel är inte aktuellt mer för min del. Sätter man sig ner och skriver ner vad man vill så är det mer sannolikt att det händer!

När det gäller hundarna är min målsättning enkel; där hoppas jag på att kunna starta upp Alwex i blåbärsklass agility och att få Isis färdig för officiell tävling.
Det gör jag genom att fortsätta kursa med bägge två och sedan träna hoppteknik hemma när marken inte är frusen mer. Jag är lite fundersam på att testa online hoppteknikskurser, det verkar var det enda utbudet som finns men samtidigt tror jag att en kurs med instruktör ger mer. Men det hinner jag bestämma mig för senare.
Med Isis är planen att flytta över till en tävlingsgrupp i agility också.

Viss hinderträning planerar jag att köra hemma också, slalom samt vipp främst.

Under vintern tränar vi lydnadsmoment hemma och kursar som sagt vidare i agility.

Ville får vara aktiv pensionär d v s skogs-, stads samt strandpromenader och lite hjärngympa samt hundfysio. Han älskar att få traska runt här i villaområdena och läsa av allt hundskvaller mellan varven så det får han.

Lite spårning av och till med hundarna blir det också bara som en kul hjärngympa för dem.

För egen del vill jag ha gästrummet helt klart väldigt snart (inbyggda garderober, lister och elelement som ska installeras.) Bilder kommer när det är färdigt. Det har inneburit syllbyte i det rummet samt rivning av masonitväggar så det tar sin lilla tid.
Sedan blir det nästa rum att ta itu med! Fröjden med att vara husägare; det tar aldrig slut.

Jag är också lite sugen på att ta andra delen i SKKs distansutbildning om hundens mentalitet men det blir i så fall till hösten. Man blir aldrig fullärd och kan alltid bli bättre och lära sig mer. Sedan ser jag om det dyker upp några intressanta föreläsningar så kanske det blir något sådant också.

Och den största förhoppningen jag har är att det ska bli en ny liten prickflicka här i huset under detta året! Jag har verkligen satt mig ner och tänkt igenom vad som är viktigast för mig när det gäller ett förhoppningsvis nytt avelsmaterial och kollat upp parningar som är planerade detta år och rotat runt på hunddata, dogwebb och finska hunddata. Jag noterade att finnarna faktiskt MH-beskriver mycket av sitt avelsmaterial för dalmatiner medan i Norge verkar man inte göra det alls.

Så får vi se om det blir något! Jag hoppas verkligen på det.

Jag ska också försöka hålla liv i bloggen bättre och försöka sparka liv i hemsidan igen till hösten.

Och annars så gissar jag att det lär bli lite snö nu i januari/februari kanske men snart är det återigen vår och jag får se magnolian i trädgården blomma igen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *