Nosework

Idag startade noseworkkursen för Helga. Vi fick börja med godissök i olika behållare och uppsättningar. En förträfflig sysselsättning tyckte Helga; att få nosa runt en massa och leta efter godis, godis och godis igen! Nästa gång ska vi börja med Eukalyptusdoft.

Jag gillar hennes förmåga att koncentrera sig, när hon jobbar så jobbar hon trots en massa nya hundar och stök runtom. Och när hon pausar så ligger hon lugnt i buren utan att trissa upp sig.

Jag hade ju anmält mig till nosework eftersom jag trodde att det inte skulle bli mer agility för oss men där hade jag ju fel. Det är ganska skönt att ha fel ibland. Men det innebär att jag får låta viltspårandet vila så länge, att träna 4 hundsporter samtidigt är mer än jag mäktar med för man måste ju träna hemma också. Och då tränas ju alla tre hundarna. Så får jag se efter denna kursen om vi fortsätter med nosework eller spårandet. Helga är nog nöjd bara hon får använda sin näsa på något vis 🙂

Man kan ju leta efter och fånga mjukisdjur också!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *