Vi tränar vidare

I helg har det varit mycket kurser för Helga så nu är hon riktigt trött.

I fredags fick vi prova på att göra doftprov och det klarade vi, jättekul dock var det bara träningstävling eftersom det inte är några tävlingar nu och inte lär bli det förrän nästa år men det var kul ändå!

Helga i djupa tankar. Jag älskar de små rynkorna i pannan på dalmatinerna.På lördagen var det hoppteknik, först cavalettisar och sedan höga kliv med ett ben åt gången rakt fram och även i sidled över ett enda hinder. Det syns så väl vilken skillnad det är på sidorna på hunden, i Helgas fall är det vänster som är svårare.
Sedan var det hopp med 4 hinder tätt men med lite ökande längd mellan varje så de måste avståndsbedömma mellan varje hinder när de hoppar.

Och så hinder i en tight halvcirkel som de fick hoppa åt bägge hållen, även där syns tydligt vilken sida som är mycket svårare för hunden att samla sig i. Slutligen fick de hoppa 3 studs (dvs kort avstånd emellan) och ett galoppsprång till det 4:e , Helga har blivit mycket bättre på att samla sig så nu kunde vi korta ner avståndet mellan hindren och det är bra, då har hon börjat bygga på sig mer muskler för detta.

Jag har fått kommentarer ibland på varför man håller på med hoppteknik d v s hoppar över låga hinder, vad är vitsen med det? Det är ju av flera skäl, dels för agilityn är det viktigt att de har en bra teknik och hoppar i rätt form över hindret för att undvika skador och det måste de lära sig och träna på, det kan inte alla hundar per automatik. Sedan är det en ren fysträning också då de inte kan hoppa med fart utan är tvungen att använda musklerna på ett helt annat sätt. Och de får jobba med bägge sidorna av kroppen, det är extra bra.

Alwex tränar hoppteknik utan hinder 🙂

Idag var det rallylydnadskurs med en nybörjarbana och en fortsättningsbana samt en frestelsebana.

Jag kan faktiskt ha Helga lös nu på fortsättningsbanan, även om det är avstånd mellan banorna finns inget som spärrar av så hon skulle kunna springa till de andra hundarna men väljer att jobba, hon har fokus på mig och det är jättebra! Puss på nosen på min duktiga hund!

Slutligen tränade vi sittande i grupp och liggande i grupp, 1 minut respektive 3, och det är bra att få in lite passiva övningar också! Även det fixar hon bra, att sticka till de andra finns inte i någon av hundarnas skalle alls faktiskt.

Extrabonusen efter denna träning är en stunds bus med kurskompisarna, det tror jag Helga tycker är veckans höjdpunkt alla gånger.

Trolsk dimma kan ge helt underbara bilder särskilt när en dalmatiner också är med på bilden.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *