Dream a little dream

Drömmar har väl de flesta. så också jag och eftersom detta är en hundblogg så är det de drömmarna jag håller mig till. Jag har bland annat två drömmar. Att börja föda upp hundar och då dalmatiner specifikt (men just rasen kan ändras) och att träna agility. Jag behöver inte alls tävla men just detta att träna denna fartfyllda, krävande, roliga sport gör att jag nollställer min hjärna och mår så mycket bättre.

Sedan har jag såklart andra drömmar också.

Men i alla fall så bestämde jag mig i alla fall för att röntga om Helga av många skäl. Jag trodde inte att hennes ED-status skulle förändras men möjligen höften.Rresultatet av en höftröntgen beror så så mycket på att hunden ligger korrekt, eftersom det inte är 1 eller 0 som blir resultatet utan är en glidande skala. Medan armbågsresultatet inte är lika beroende av korrekt läge.

Jag valde mellan Jennyhill eller Våxtorp som har gott rykte när det gäller just röntgen och det blev Jennyhill jag bokade en tid på och de var jätteduktiga och visade mig noggrant vad de såg på röntgenbilderna också. Jag är jättenöjd med dem och övertygade om att bilderna blev så bra som de kan bli. Helgas höft kanske blir omvärderad, det återstår att se då det är SKK som gör bedömningen men hennes 1:a på armbågen är fortsatt en 1:a på armbågen, det kunde jag också se på bilderna efter att fått det påvisat.

Höger armbåge som sedan förut är bedömd som fri
Vänster armbåge som är klassad som ED1 sedan förut. Jämför man med första bilden ser man att den har en tydligt “spalt”, en svart heldragen tydlig linje runt armbågsleden som är ofullständig på den nedre bilden (vänster armbåge) , det saknas till höger om armbågen utan den är mer vit, vilket innebär att den är tätare d v s det är benpålagringar där.

Vad vi också märkte det var att Helga visade på obehag i ändlägena på den armbågen, trots lugnande och det har hon inte gjort förut när vi kollade upp henne hos fysio o s v. Så jag får vackert avskriva vår agilityträning, även om vi avstått från att hoppa högt men hur det än är belastar man ju hundens leder och kropp mycket i den hundsporten. Och har hon obehag så har hon då kan inte jag fortsätta. Det är inte rätt mot henne. Dock är det inget jag märkt av för övrigt i hennes vardag, hon har inte haltat eller gått orent. och vi får hoppas att det håller sig så.

Dream a little dream…….ja det var ju just några förhoppningar jag hade och alla kan man inte uppnå.

Men jag har andra små drömmar på lut så man får bryta ihop och komma igen. Vi tränar ju Nosework och rallylydnad och en av mina drömmar där är ju att kunna starta upp och tävla i Nosework.

För att sedan ha en lite fartigare sport så gör vi omtag med Hoopers, Helga är ju lika glad i att springa dessa mycket snällare banor utan hopp och tvära svängar så det passar ju bra.

Lek är kul! Isis och Helga har snott mattes bästa träningsleksak.


Även om jag inte kan starta någon avel just nu, även om jag inte kan träna min så roliga, roliga, utmanande och fartfyllda agility, så har jag även haft en dröm om en hund med bra temperament som vill träna och jobba. Och det uppfyller Helga med råge. Hon är och förblir den i särklass roligaste hunden jag haft och min prio är i första hand att vara aktiv hundägare därefter kommer ev avel och agility. Så nej jag är inte särskilt ledsen jag tycker det har varit mycket, mycket jobbigare att ha hundar med inte så bra mentalitet som påtagliga osäkerheter och rädslor.

Och med hundar så får man alltid vara medveten om att trots all världens goda intentioner så är det levande djur och genetiken bakom vet man aldrig riktigt hur det kommer att ge utslag i kombination med den miljö hunden lever i.

Agility- och uppfödardrömmen får vänta några år till, till nästa hund då!

Så drömmer jag och Helga, Alwex och Isis om många bra, vardagliga hunddagar med roliga aktiviteter och friska och pigga hundar.

Jag har också fått trevlig återkoppling på min blogg om att man lär sig saker av att läsa den och det tackar jag för!

Vi avslutar med en film där jag och Helga tränar på att hon ska lära sig olika kommandon för vänster och höger runt, för Hoopersträningen.Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *