Mera tävlingar

Semester med förhoppningen om bra väder men det blev det inte idag! Eftersom det regnar kan jag vara inne och skriva i bloggen bland annat 🙂

Sedan sista tävlingen har jag och Helga varit ute och tävlat 2 gånger i nosework;
en gång i NW2 inomhus och nu i helg i behållarsök.

Vi har även träningstävlat med Hjärtrud och Helga i agility, smultronklass, som är en “väldigt”snäll” enkel nybörjarbana utan byten. Hjärtrud var jätteduktig trots en massa nya människor och hundar så hade hon verkligen fokus på att springa banan men vi håller som sagt var på och lär oss så det blev 10 fel och en bra tid i bägge loppen. Jag är jättenöjd för hon gjorde sitt bästa!

Helga tyckte det var vansinnigt roligt att få springa en agilitybana och satte det andra loppet felfritt och hon var snabb som blixten också.

Jag tränar ju inte agility med henne men hon kommer att få hänga med på Hjärtruds träningar och träna hon med; på låga hinder och utan en massa tvära svängar. Lite motionsagility helt enkelt. För hon var verkligen överlycklig när hon fick springa en bana igen.

Värre för matte då som ska orka springa med två hundar, det blir ingen paus för mig. Men det som inte dödar det härdar.

Tillbaks till tävlingarna i TEM 2 inomhus fick vi 50 poäng och filmer från det kanske jag laddar upp senare och kommenterar. Jag lät henne jobba helt självständigt och lade mig inte i alls så hon blev 3:a i ett av söken, jättekul!

Sedan kom vi med på en behållarsökstävling klass 1. Jag var så nervös trots att det gått bra förra gången eller kanske just därför, för det är det enda jag lärt mig är att man aldrig vet hur det går från gång till gång. Och nu hade jag inte tränat särskilt mycket på behållarsök hemma. Min målsättning var att låta henne sköta söken själv och själv bestämma hur hon ville jobba. Och att jag skulle vara lite lite mer nedtonad i berömmet efter söken, jag brukar belöna med mycket buller och bång men ville se om det blev någon skillnad.

Den här gången var Helga inte lika snabb till att markera utan mer noga på att söka av alla behållare och det är ju bra, tycker jag, för som sagt det är diplomen som är viktiga i min hjärna, eventuella placeringar är bara en bonus. Vi klarade alla söken och fick SSE (särskilt samspelt ekipage) i ett sök för att hon av sig själv sökte strukturerat och noga med bra fart ändå och för att jag släppte ut henne i kopplet och lät henne jobba själv, jättekul!Så jag for glatt hem så nöjd med att fått vårt andra diplom i behållarsök och SSE. Men jag visste att vi inte varit lika blixtrande snabba som förra gången så jag räknade inte alls med någon placering. Men sedan på kvällen när jag kollade resultatlistorna visade sig att vi var 2:a i totalen, till min stora överraskning, så kul! Jag kan verkligen inte säga att det är vår sämsta gren mer 🙂 .

Filmer från söken i den ordning vi fick gå dem, det var ca 20-ish behållare i söken:

Första söket har jag inget särskilt att kommentera mer än att jag rent generellt i alla söken måste försöka hålla mig mer ur mitten på sökområdet och försöka vara i utkanterna, fast det verkade ju fungera för Helga ändå men rätt vad det är så kanske jag blockerar rätt behållare.

Andra söket som vi fick SSE för, det fanns behållare ut i två gångar åt sidorna därför vi försvinner ur bild. Helga skötte detta jättesnyggt tycker jag, jag behöver hålla mig mer ur vägen och inte fastna mitt i behållarna.

Tredje söket , som domaren kommenterade hon var verkligen på alla behållare. Hon var på rätt behållare tidigt men jag vet inte om hon inte fick doften eller bara ville kolla av de andra också.

Och slutligen det sista , hon plockade rätt behållare direkt från start men eftersom tidtagaren precis rättat till den lådan innan vår start, vilket Helga såg ville jag verkligen vara säker på att det inte var därför hon markerade den och det var det inte heller. Bra jobbat av min duktiga prickflicka! Noga och effektivt mer kan jag inte önska.När det gäller NW2 söken som jag inte lagt upp några filmer på så tror jag att vi behöver söka mer på doftmoln med samma doft som går ihop i öppna utrymmen och behållarsök med många behållare. Av annat material än papper också såklart.