PRO-möte för hundar

Igår hade vi lite hundligt besök och det kändes lite som PRO-träff bortsett från Freja med sina 7 månader och Villes 4 år som inte kändes så gammalt alls.

Här kommer några bilder av de fräscha gamlingarna, tyvärr glömde jag bort att ta bilder när vi var ute och inomhusbilder på svarta hundar är aldrig roliga. Dessutom hade jag en prickig linslus som förstörde flera kort med att dyka upp framför kameran vid icke önskvärda tillfällen.

Här är Ebba, en liten toypudeldam på 8 år. Liten men respektingivande, Freja som är som en elefant i jämförelse backade snällt undan då Ebba lyfte på överläppen och blottade garnityren.

Därefter kommer Milton åldersmässigt, 11 år gammal är han. Han är en renrasig registrerad pudel med enfärgade föräldrar, ibland dyker sådana här oväntade överraskningar upp, Harlekinfärgen finns bland pudlar och är en tillåten färg i Tyskland.

Sedan har vi ju vår Tim som är 13 år och nästa hund på åldersstegen blir:

Lelle 15 år gammal, till vänster. (Ville är den andra pudeln). Starr har han så han ser inte mycket men klarar av hundmöten galant ändå, inte för att jag begriper hur han klarar av att läsa andra hundar. Han kan t e x inte gå uppför/nerför trappor p g a synen men manövrerar förövrigt utan bekymmer både utomhus och inomhus. För en hund som långsamt tappat synen är det helt klart inget bekymmer!

Pudlar är ju också ett släkte för sig då det går utmärkt att kladda ihop 3+3 stycken för varandra obekanta hundar utan problem, tikar och hanar i en enda röra! Freja räknar jag också som pudel, jag tror att hon tror att hon är en pudel!

Skogspromenaden är avklarad imorse, det är underbart att vara ute och gå på hösten. Jag lät hundarna leta efter toapappersrullar med kattmat i, Freja blev säkert mätt för hon öppnade inte rullen och åt upp kattmaten som var min plan, utan åt upp hela rullen!Nå, då fick hon väl lite fibrer i maten.

Och på sängbordet har jag mentalitetsboken som väntar har skumläst lite och den verkar vara mycket intressant. (Ingen Booth ännu jag måste se till och göra en beställning.)

4 thoughts on “PRO-möte för hundar”

  1. Harlekinfärgen gillade jag – som tycker om dom som inte ser ut som alla andra (typ med ett blått öga t.ex. smiley )
    Jag har nu plöjt igenom flera Booth under sommaren och har nu gått tilbaka till Robinson igen. (lånar alltid en massa böcker på långlån över somrarna) Läste “I djävulens sällskap”, nr 7 ungefär av dom svenska översatta… och så tog jag nästa i ledet “Kall som graven”. Gissa om jag blev besviken då handlingen hoppar tillbaka några böcker, döda poliser finns helt plötsligt med igen, förhållanden har inte hunnit vara förhållanden m.m…. Den kommer jag inte att läsa ut känns det som. smiley Blir biblo ikväll för nya lån tror jag.

  2. Vad roligt med en “prickig” pudel min första hund var en dvärgpudel och han blev 17 år så än finns det många år kvar i pensionärsklubben.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *