På ålderns höst

Det är väl inte helt fel att konstatera att Tim (13 år) nog befinner sig på sin ålders höst.

Och att det är höst generellt råder ju ingen tvivel om något som uppskattas både av mig och hundarna. För det är ju härligare att vara ute en solig höstdag med klar och frisk luft än att vara ute i 30+grader. Eller ännu värre 30-!

Eftersom jag ibland jobbar hemifrån så kan man lyxa till det med en lunchpromenad i skogen i samband med det. Så det gjorde vi idag!

Åldermannen gillar att ta det lilla lugna och utforska världen i ett makligt tempo.

Ja det vill säga lugnt och makligt i jämförelse med denna fartdåre, visst syns det hur fort det går……

Eller för den delen bägge fartdårarna:

Freja är numera snabbare än Ville på raksträckorna men då gör han en snabb sväng så vips, har man sådant här försprång!

Lite arbete måste ju utföras, idag roade vi oss med sök, här väntar Tim på sin tur.

(Han ser ut som en riktig lurvas nu men till helgen vankas bad och rakning på honom)

Och sök tycker han är mycket roligt, här är det full fart ut och leta efter husse

Givetvis fick de andra två också söka men jag har inga bilder från det, det blev mest trän när jag försökte fotografera dem. Här är en bild på den prickiga när hon i full karriär försvinner in i buskarna om än inte för att söka efter husse.

Väl hemma är det skönt att rulla ihop sig på kudden och ta sig en liten lur!

Middag idag blev skink- och kasslersallad, urk-aktigt! Den rökta kasslern gav en mycket märklig smak, inte så att den var förstörd eller något men det var inte gott i salladen.

5 thoughts on “På ålderns höst”

 1. Åhh, vad pigg och fräsch han ser ut, Tim. Man hoppas ju att de får leva länge och då vara så pigga som han verkar vara. Mysigt att få kura ihop sig inne när man har varit duktig och jobbat ute. =)

 2. Ja jag värdesätter verkligen att kunna jobba hemifrån ibland, särskilt som jag har 15 mil till “mitt” kontor. Men anläggningarna i verksamheten finns här i närheten så det passar ändå bra att bo där jag bor!
  Så kör på jobba hemifrån med tanke på miljön och arbetsmiljönsmiley

 3. Vad skönt att kunna jobba hemifrån – tänk bara all tid man sparar i resväg, som man då istället kan lägga på en lunchpromenad med dom fyrbenta.
  På mitt jobb har vi nu – eller från nästa vecka – en miljökampanj och i samband med det har alla anställda fått en liten bok av Johan Tell “100 sätt att rädda världen”, där det finns 100 olika påståenden på hur vi kan hjälpa till med att ta vårt miljöansvar.
  Jag gillar – och kommer att propsa på smiley – punkt 89 “Stanna hemma” och så en liten text om att jobba hemifrån för att slippa utsläppen som blir när vi med bil eller buss färdas till jobbet.

 4. Våra åldermän gör det bra, igår var Viggo till älgskogen några timmar. Idag är han hemskt trött men väldigt lycklig och har ont i tassarna.
  Att få åka ut och ha pejlaren på är underbart för honom.

 5. vi gjorde också något med kassler som blev väldigt…knepigt någon gång. minns inte vad längre, vissa saker förtränger man! 😉 ja visst är hösten härlig att vara ute i! 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *