Aktiv promenad

Denna vecka är det ingen träning för Freja så jag passade på att vara med på en aktiv promenad med Ville så han också får lite “egentid” med matte. Tyvärr inga bilder då jag var ensam iväg på detta. Denna gången var vi åtta hundar med ägare som först samlades och fikade medan vi hade genomgång om vad vi skulle göra under promenaden.

Först startade vi med att gå på trottoaren på var sin sida om vägen 4 och 4 med ganska stora avstånd ( 1-2 m) då alla hundar var obekanta för varandra. Vi fick passa på att stanna och träna olika saker som sitt, stanna, olika trick o s v. Sedan svängde vi in på mindre gator och fick en och en gå slalom efter gatan. Jag fick jobba hårt med Ville han är inte särskilt störd av de andra hundarna men ska lukta och snoka på alla nya ställen, märks att jag inte varit och tränat med honom på länge på obekanta ställen med mycket dofter, matte är inte alls intressant!

På hemmaplan och i skogen är han som en plåsterlapp som tigger om arbete man får visst den uppmärksamhet man förtjänar…..

Sedan gick vi upp på en gångstig och packade oss lite tätare. Alla fick göra varsin liten ruta och låta hunden söka efter en leksak. Drefter var det godisträd och sedan tränade vi att passera varandra, Vi fick ställa oss 4 och 4 på var sin sida om gångstigen sedan skulle de två sista ekipagen gå främst med sina hundar. Så gick vi alla en bit igen på led och så delade vi oss fyra och fyra och gick emot varandra samt belönade alla “artiga” beteenden från den egna hunden vid hundmöte som att vrida undan blicken och liknande. Därefter packade vi ihop oss tätt på ett led och den som var sist fick köra om övriga så vi bytte platser hela tiden. Till slut gick alla hundarna nos vid svans utan bekymmer trots att en hund är livrädd för andra hundar (den var helt avslappnad) och en hade utfallsproblem p g a stress! Jättenyttigt dels för hundarna att träna på att umgås med andra hundar och all träning/aktiviter som också hör till under promenaden!

Numera får även unghundar vara med då det inte är så långa sträckor man går så Freja ska också få vara på en aktiv promenad någon gång senare när hennes kurs är slut, det är bra på många sätt.

7 thoughts on “Aktiv promenad”

  1. Man får betala för det då det är en instruktör som håller i det och är med också.
    Man kan (och bör) ju såklart göra sådant själv på promenader med hundarna men det är ju kul att vara med andra hundägare och hundar också ibland!

  2. Vilken rolig ide att ha sådana aktiva promenader. Är det som en kurs och kostar pengar, eller är ni “bara” en samling aktiva hundägare som vill göra något annorlunda? Verkligen jättebra träning för hundarna och speciellt då för dem som är lite osäkra.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *