Aktiveringskurs 5/7

Aktiveringskurs med Freja var det ju som vanligt då det är tisdag och idag var det spel och lekar på dagordningen. Bilder blir det , husse var ju med men då det är ett stort inomhusutrymme är de inte av bästa kvalitet men då får man en uppfattning om vad vi gör i alla fall. Först fick vi alla visa en och en hur långt vi kommit på vårt trick. Freja hade ju nicka eller var det kanske dansa? Idag var det mer dansa än nicka i alla fall. Man får det man belönar!

Hur var det nu igen? Freja nickar samtidigt som hon hoppar inte riktigt vad jag tänkt.

Sedan blev det lekar där vi fick börja med blindbock och vi var uppdelade i två lag. En skulle försedd med ögonbindel och hund ta sig tvärsöver ett område med en massa föremål i utan att välta/flytta dessa. Den andra i laget fick guida blindbocken genom området med att förklara hur man skulle gå. Så kul och givetvis ville hundarna kasta sig på alla saker i ren nyfikenhet. Freja tyckte att matte var extra kul i ögonbindel.

Freja gillar kanske blindstyren?

Här väntar vi på vägledning, Freja har precis petat omkull petflaskan det ger -1

Nästa lek var motsatt då var det en ring med bowlingkäglor och petflaskor där man skulle få hunden att välta så många som möjligt. Lätt som en plätt trodde vi men det var jättesvårt att få hunden att välta käglorna, de var ena riktiga mästare på att kliva över alla. Man fick själv inte vara i ringen utan skulle påverka hunden utifrån. Freja fick ner en hon hade alldeles för bra kroppskontroll!

Matte försöker vilda upp Freja så hon ska skena över käglorna….

Hela havet stormar med hund går till så att man har runda mattor istället för stolar som man ska stanna och göra olika saker på när musiken slutar. Medan musiken spelar så går man runt i ring och tränar kontakt.

Sötaste och roligaste Freja, dålig bild men bra kontakt

Tjenare husse ska inte du också vara med, det är jättekul!

Först var det sitt på mattan sedan var det ligg och slutligen sitt igen. Och varje gång plockades en matta bort så det var en matta för lite så att säga. Men om man blev utan matta fick man vänta och se om någon hund bröt positionen då var de tvugna att kliva av så fick man kanske en chans ändå.

Hela havet stormar med hela halva gänget

Och sista leken var stafett där man hade tre stationer där man skulle göra olika saker. Först sitt/stanna kvar. Nästa station var det ligg där föraren skulle plocka upp en väska och fälla upp ett paraply och ta med sig det till sista stationen där hunden skulle göra ett valfritt trick. Sedan tillbaka lägga ifrån sig handväska och paraply på samma station och in för växling.

Paraplyuppfällning, Freja tyckte nog matte var sölig och ville nästan hjälpa till.

Och slutligen gick vi igenom apporteringen var vi står och fortsättningen som jag redan skrivit om i tidigare inlägg. Och mellan varven passivitetstränade både matte och Freja.

(Matte: Jag kan sitta still utan att prata, jag kan sitta still utan att prata?)

Slut för idag och tack för idag, roligare kurs har jag aldrig gått! Och Freja fullständigt rusar in på hundens hus, alldeles till sig i trasorna av glädje när hon ser var vi är så jag tror hon håller med mig!

Sötaste Freja vill få börja jobba!

7 thoughts on “Aktiveringskurs 5/7”

  1. Åååå, det hørtes jo kjempekjekt ut! Så masse lek og gøy, jeg er sjalu! Det virker jo som om dere trives kanongodt på kurs begge to, Freja ser bare SÅ lykkelig ut på bildene! Kjempekult! … også er hun like vakker som alltid da! Nydelig!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *