Katten också

Nu är det länge sedan Theo fick vara med på bild och text här i bloggen. Han är ju numera en stor och stilig kille, nästan lika stor som pudlarna.

Bengalkatter har verkligen ett fantastiskt skimmer i sin päls som är svår att fånga med blixt inomhus.

Trots storleken så leker han gärna med både Ville och Freja. När det gäller Freja vill han helst vara lite högre upp, på ett bord eller sin ställning. Freja får oftast stå på bakbenen och träna kroppskontroll i deras lekar.

Ofta sover de också ihop och Freja brukar tvätta kisse så omsorgsfullt i öronen att de förmodligen blir fulla i dreggel mellan varven. Om han får svamp så vet vi i alla fall varför. Ibland är tvättningen så omsorgsfull att Theo föredrar att ta sin tillflykt till klätterställningen, där kan inga hundar nå honom.

Man blir ju såååå trött efter hundlek och örontvättning.

Och fantastiska svavelgula ögon har han också!

I helgen har vi såklart varit ute och drällt i skogen också.

Efter att ha varit väldigt slö med att spåra i somras mest beroende av hettan, så får jag ta igen litegrann nu tills snön kommer. Visst man kan spåra även i snö men inte alltför mycket med dvärgpudlar i alla fall.

Först ut var Freja fortfarande med ett rakt kort spår som fått ligga i en timme. Jag har börjat ha sele på henne men spårar fortfarande i koppel. Det märktes på henne att hon lärt sig vad detta går ut på för hon började dra och nosa så snart jag lagt på selen. Så spåret letade hon självmant upp och denna gång hade jag lagt det i högt gräs som omväxling. Hon spårar väldigt lugnt och noga. Vad hon gjorde som hon inte gör i skogsmark var att höja på huvudet också och nosa av den höga växtlighet som jag tagit i med kroppen också, även om det fortfarande var dofterna på marken som hon spårade. Hon följde koncentrerat spåret fram till slutet, hennes blåa boll, och det syntes att hon gärna ville fortsätta. Så nästa gång blir det ett längre spår.

När hon hittat bollen selade jag av henne och vad gjorde hon då? Jo tog bollen och fick bråttom till bilen, för det finns ju en massa hundleksakstjuvar i skogen igen……… Jag hade lyckats förtränga att hon är en ordentlig dam som ska ha sina leksaker inomhus hemma, inte skräpandes i skogen hursomhelst! Nästa gång blir hon kopplad direkt och så byter jag leksaken med godis så det inte blir så bråttom hem.

-Kom nu så går vi till bilen med bollen innan “så mycket hemskt” inträffar (leksakstjuvar som hela skogen kryllar av).

Men det är jättekul att hon tycker om att spåra och att slanten har ramlat ner på henne.

Tim fick också ett kort rakt spår med en toapappersrulle med kattmat i. Även han var taggad idag och efter att ha ätit upp kattmaten ville han också gärna fortsätta så det får bli ett längre spår även för honom.

Tim med sitt spårslut

Ville till slut fick ett bra mycket längre spår än de andra två med en apport och en spetsvinkel samt leksak som spårslut. Apporten hade jag lagt efter bara 20 meter då jag vet att han inte är så förtjust i att ta apporter särskilt i början. Innan hade vi tränat apportplockning som påminnelse. Även han hade jag i sele men koppel för att vara närmare, och med toapapperssnitslat spår.

Som jag misstänkt noterade han mycket riktigt apporten men ville inte ta den. Så jag stoppade honom och provade att vänta ut honom men han ville inte ta den så jag fick peta lite själv på apporten, då tog han den väldigt halvhjärtat men det räckte för att kunna belöna honom med kattmat. Sedan fick han direkt fortsätta och han spårar på bra. Vid spetsvinkeln tappade han spåret en stund men letar i ringar för att hitta igen det och då var det ett hinder att jag hade honom i kopplet. Så det blir lina nästa gång men jag ska fortsätta att jobba nära honom och så kan man släppa ut honom längre om det behövs. Tempot var också sansat, han är bra mycket ivrigare än Freja men så länge han inte slarvar är jag nöjd. Och håller igen om han börjar gå för fort.

Sträckan efter var lång och rak fram till spårslutet men med tät växtlighet. Och leksaken tog han, det är också ett framsteg för förut skenade han även över föremål i spåret!

För mig blev det över tre timmar i skogen vilket ju bara är trivsamt men jag kommer inte att ha fler än tre hundar det blir alldeles för jobbigt att aktivera dem då!

7 thoughts on “Katten också”

  1. Härligt att komma ut och spåra! Jag borde komma ut igen snart. Duktig hon är som är så ordningsam, jag tror tyvärr att Sally har samma ordningssinne som sin matte :/

  2. Vad du är duktig med dina hundar. Vilka söta bilder.
    En av mina vänner har också Bengalkatter och har haft uppfödning på dessa men tyvärr är dom alldeles för rädda för hundar så Wilda har aldrig träffat någon katt.

  3. Ibland vet jag inte vem som är duktigast, matte eller hundarna men de fyrfota vinner till slut.
    Här är det nu älgjakt som gäller för de två yngsta, gamlingen stannar hemma.

  4. Herregud så flink du er! Snakker om å stå på?! Morsomt at hun vil hjem med leken, for en smart dame! 😀 Hun er så flott, synes hun ser vannvittig pen ut på bilder altså! Også SÅ god venn med pusen? Euro hadde nok ikke likt den så godt, haha! Han synes katter hører hjemme i toppen av trær han 😉

  5. roligt att hon vill hem med leksaken! dom har sina egna tankar om mycket. hon kanske ska flytta till borås? inte sett några leksakstjuvar här. 😉 förutom oss kanske! vi har faktiskt hittat några av berits favoriter ute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *