Aktiveringskurs 7/7

Tisdag och kan man tänka sig aktiveringskurs med Freja! Vår sista gång dessutomsmiley!

Vi började med lite trick ett ekipage fick börja och göra ett trick sedan fick nästa göra samma trick och lägga till ett o s v och så kan man hålla på till någon tappar bort ett trick! Första paret ut hade fot/sitt nästa sitt stanna/inkallning, nästa give me five och vi som var sist fick göra alla dessa plus puss! Fotografen fångade inga trick men så här koncentrerad ser damen ut när vi stökade på med tricken:

och glad!

Därefter fick vi prova på en rallylydnadsbana. Ska man lära in rallylydnad så börjar man med att hundarna får lära sig följa händerna det gjorde ju inte vi utan gick en mycket enkel bana med skyltar med olika enkla moment och där vi såklart belönade hundarna så fort de gjorde vad de skulle.

Första skylten var stopp, sitt och ligg.

Freja får belöning såklart efter sitt sitt.

Nästa skylt var hunden framför, sitt och sedan u-sväng in till sidan.

Freja sitter framför och en liten valptass kommer också upp

Skylt tre, fyra och fem var långsam gång, vanlig gång och sedan sväng höger

Här har vi precis gått långsam gång på väg över i vanlig.

Nästa skylt var dubbel slaom d v s både fram och tillbaka.

Freja läser skylten innan vi startar.

Rallylydnad är kul tycker Freja!

Nästa skylt var sitt och runt hunden

D v s hunden skulle sitta och ägaren gå ett varv runt!

Sedan var det 1 steg och sitt, 2 steg och sitt, 3 steg och sitt!

Här är vi på sittet efter något steg. Och sista skylten därefter var spring vidare sedan var banan slut! Inte konstigt att hundar gillar detta, det händer något hela tiden och ger en mycket förig/intresserad hund! Jag och Freja tyckte då detta var helkul! Det gav mersmak. Fast det har ju allt gjort på denna kurs.

Sedan fick vi ta en liten agilitybana som avslutning:

Först lite slalom:

Freja har fått klick och rundar stolpen för belöningen, kolla svansen så den går nästan hela tiden när vi jobbar.

Därefter kom däcken hon kände igen det sedan sist och hoppade direkt igenom faktiskt. Följt av en tunnel men ingen bild, fotografen hade svårt att hinna med oss då det gick fortare än väntat……..

En slalom till, det gillar Freja

Och slutligen två rena hopphinder!

Och därmed var det slut på en mycket, mycket rolig kurs, absolut det bästa jag provat på i hundkursväg. Ja jag vet jag har tjatat om det i varje kursinlägg men det är sant. Och vår busiga lilla fröken är så rolig att träna med dels tycker hon det är jättekul och är mycket “förig” och dels har Freja denna underbara avknapp som gör att vi kan flänga runt en agilitybana och sedan gå och sätta oss och hon lägger sig ner och kopplar av direkt, ingen stress där inte, så underbart!

Vi och alla andra som gått kursen kommer att sakna våran tisdagsaktivitet! Men vi kom överens om att träffas och hitta på lite aktiviteter för vi har haft det så kul i denna gruppen.

För vår del blir det nu vila, från kurser i alla fall, men inte från träning, fram till efter nyår. Sedan ska jag gå en kurs i burlekar med Ville och därefter blir det säker något mer med lilla damen, som sagt hon uppskattar verkligen att “lära” sig nya saker och jobba. Exakt vad har jag inte bestämt än kanske dags för lite mera lydnad. Och så börjar det kanske bli dax för utställningar av henne på riktigt nästa år. Och i mellantiden ska vi vara med på aktiva promenader.

Middag idag blev godbitar från vårt ICA, som är som extragod smörgåstårta. Mums!

5 thoughts on “Aktiveringskurs 7/7”

  1. Vi går också en rallylydnadskurs just nu och matte tycker det är väldigt roligt, dessvärre har inte Wilda lärt sej av avstängningsknappen sitter men hon ska lugna ner sej någongång säger mormor Malin.
    Vad är burlekar?

  2. freja är smart som läser skyltarna! 😉 en sån hund skulle jag behöva eftersom jag själv har svårt att förstå dom ibland. *fniss* rally är kul! 🙂

  3. Rallylydnad är jättekul Jag har gått en kurs med Wilma i det . Har alla skyltar oxå. De ska jag leta fram För sånt kan man göra hemma med ju .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *