Höstvindar friska

Idag har det blåst så jag trodde taket skulle lyfta mellan varven. Och när vi var ute med hundarna i skogen fick vi skrika åt varandra för att höras men blåsten dämpas ju ändå i skogen så det var inte så kallt. Men när vi gick en rastningsrunda i bostadsområdet senare var jag stelfrusen när jag kom in och det värkte i öronen av kallblåsten. Brr, bara att ta fram mössan!

Då är det ju skönt att ligga inne och kura, det här är vad jag hittade i soffan när jag jobbat klart för dagen och kom ut ur arbetsrummet:

En man och hans hund…….Påminner lite om den här bilden för några månader sedan:

Och Freja vaknade till lite när jag smög iväg efter kameran

Då passar hon på att ömsint storstäda husses huvud. Husse som gott sov vidare….

Tim hade också stuvat ner sig i soffan i gott sällskap han med.

Han har kurat ihop sig brevid “lillmatte” med huvudet under en IKEA-råtta.

Ville hade ju varit med mig, han ligger alltid under min stol/bord när jag jobbar hemma men städade snabbt till en liggplats åt sig.

Efter att ha sprättat upp mattan på kudden så blev det perfekt tyckte visst Ville.

Katten sov inte med resten av gänget det brukar han göra. När jag letade så hittade jag honom under soffan, där han lekte med en av sina bästa leksaker; Vicks-papper (halstabletter)!

Matte ropade Theo var är du? Theo svarade -Här och stack fram huvudet under soffan.

Sedan hoppade han upp på en bänk så jag kunde ta en till bild på honom.

Freja hade hasat sig efter oss och bytte liggplats till mattan framför kaminen, där brukar det vara varmt och skönt. Freja är ju stora damen numera så då törs vi ju ha mattor inne igen även om de mest är på trekvart eller i knölar i något hörn!

Men hon är så trött att hon knappt kan hålla ögonen öppna.

Och hon sover inte jämnt kind-mot-kind med husse utan kan faktiskt sova i hundsängen ibland hon också.

Nu när jag var ute på en kvällskiss (ja inte jag då utan hundarna) i trädgården så verkar blåsten ha lugnat sig lite. Och jag blir alltid lika glad när det är stjärnklart för sedan vi flyttade ut hit syns stjärnorna så bra mot vad de gjorde inne Sundsvall p g a “ljusföroreningen” där. Jag gillar att titta upp emot skyn och se Karlavagnen avteckna sig där!

Middag idag var köttfärsås och spaghetti.

10 thoughts on “Höstvindar friska”

  1. Alltså, eran katt är så jäkla cool…Gillar den stenhårt! =) Här har hösten verkligen kommit. Från att ha varit ordentligt med frost och kallt nu i några dagar till ösregn och blåst idag. Ser inte framemot dagen lucnpromenad.

  2. katter är roliga! kattleksaker är sällan intressant så länge. men såna konstiga saker kan dom leka med i evigheter! mysigt det sår ut med alla sovandes!

  3. Sovbilder har vi oxå en hel del Mysigt 😀 Mattorna i detta huset har aldrig kommit fram igen efter Vi skaffade Acke . Jobbigt med mattor när det gäller dalmatinerhår 😀 Så slö e jag 😉 Fina bilder på 4benta och husse såklart

  4. Vilka mysiga sovbilder!
    Duktg hon är också, Freja, som hjälper husse att hålla sig ren uppepå huvudet där det kan vara svårt att komma åt. smiley

  5. Vilka härliga sovkort så ser det ut hos oss också men då är det en svart Gstav som ligger jämter husse tjerna är där jag är.
    Ha en trevlig helg.

  6. Vilka mysiga bilder 🙂 Ja, man kan stå länge och beundra natthimlen, och stjärnorna 🙂 ( Jag som har fördelen av att vara nattarbetare och vara ute på nätterna 😉 )

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *