Sista rycket inför vintern?

Det känns i alla fall som så frostigt och huttrigt kallt som det är på morgonen. Freja rusar bara ut och gör det hon måste sedan in igen och borra ner sig i sängen! Så nu blir det inga skogspromenader direkt på morgonen utan snarare mitt på dagen, när det blivit lite varmare!

Jag har beställt tid åt gamlingen d v s Tim för seniorkontroll, han behöver få tänderna skrapde men innan han ska sövas så är det ju bra att kollat honom. Och i torsdags kväll när vi hade uppfödareutbildningen här hemma hos mig så hälsade han på alla sedan gick han upp och lade sig i övervåningen! Visst han brukar gå upp på kvällen men inte så tidigt. Så då känns det extra bra med en koll beteendeförändringar kan ju vara för att hunden inte mår bra. Men gamla hundar brukar ju också få andra vanor. Och idag när vi var ute och gick så blev han plötsligt 3 år gammal och hoppade upp på ett isigt vägräcke och stod där och balanserade helt frivilligt. Och det är något som inte ens Ville klarar av. Men Tim 13 år med sina patellaknän fixar det! Jag kan nog anta att han inte mår alltför dåligt tror jag även om han gick och lade sig trots gäster.

Medan Freja passade på att fjäska och klättra upp i knäet på alla och samtidigt kasta lystna blickar på fikabrödet på bordet, för det bordet får hon inte tigga vid men givetvis passas det på när det kommer främmande som inte kan rutinerna. När det är bara vi vet hon att hon ska lägga sig för att alls få något, medan gäster ju oftats är mer lätthanterliga.

Jag hade kamera men batterierna tog slut så det blev ingen bild av Tim på räcket. Här är den enda bild jag fick från skogsturen idag:

Freja, hon älskar att balansera och hoppa hon också, så hon kom farande och satte upp frambenen på vägräcket när Tim utförde sin balansakt. Sådant är jättekul medan ett vanligt sittkommando inte är hälften så kul att göra även om belöningen är densamma.

Några bilder inne på Tim efter att batterierna laddats:

På väg att vila lite efter maten:

På den numera trådslitna IKEA-kudden alla hundarna gillar att sova på den men det ryms ju bara en åt gången! Tim använder nästan alltid ett av sina framben som kudde.

Den prickiga hundbädden är också bra och där ryms man två åt gången med sina skatter också:

Freja använder också bägge bäddarna och såklart är vår soffa en annan favorit. Hom har ett lite märkligt sätt att umgås hon gillar att lägga ben på/brevid mig och så ligga och tugga. Men det märkligaste är de ställningar hon tycker är bekväma.

Tjenare husse!

I den här ställningen med grodbakbenen på soffan tuggade hon glatt på ett ben en bra stund.

Hon är mycket rastypisk för hon stjäl! Och ibland är det kanske inte så noga vad man snott från matbordte bara man snott något?

Freja efter en lyckad raid, med sitt ärligt stulna juicepaket. Tursamt nog var det inte fullt så jag slapp juice över hela golvet. Nog för att dalmatiner äter det mesta men jag tror inte hon gillar juice egentligen.

Så många skratt man skulle ha missat om man inte haft sina djur.

Middag idag var currylax med ris och efterrätt kanelbullar i långpanna (Nog kan man väl ha bullar som efterrätt?).

Ja det hette så i receptet jag tycker det var som butterbulla eftersom det är vaniljsås insprutat mitt i varje bulle.

Och så här såg det ut efter ugnen:

Som pricken över i florsockerglasyr såklart så har man en suverän sockerbomb!

Jag tänker inte börja fotografera maten också i fortsättningen detta var bara ett engångsryck, det räcker med hundarna!

Nu ska jag sätta mig framför kaminen, tända några ljus och äta lite mer bulla. Och ägna 5 minuter åt att minnas de som fanns. Ha en skön allhelgona i höstmörkret.

7 thoughts on “Sista rycket inför vintern?”

  1. Kul att läsa om Ackes bestämda vanor. Klockan halv elva sätter sig alltid Freja i trappen till övervåningen och väntar på att vi ska gå upp medan Ville kan nattsudda till elva sedan börjar han krafsa på mig för att få mig att gå sovasmiley

  2. Hi hi sicken liggstil 😀 Bullarna såg riktigt smariga ut 😀 Mums Bra att göra en koll på gammelmannen . Kul att läsa att han brukar gå upp en viss tid om kvällarna Det gör Acke oxå Kl 10 var kväll går han upp och lägger sig i min säng på mitten och på tvären Sen när jag ska lägga mig så puttar jag på honom för att få plats då grymtar och suckar han djupt

  3. Hoppas att bullarna smakar som de ser ut, väldigt goda!
    Vi har också haft mycket ljus och lyktor tända i kväll, här faller snön också så det blir extra skönt att vara inne.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *