Julfint???

Här har vi försökt få till lite jul trots upprivet köksgolv, kylskåp i hallen och köksmöbler i vardagsrummet.

Julgranen är uppe och som sagt visst intresse väcker den, men det var inte de som jag trodde skulle stöka med granen som gjorde det inte.

Freja nöjer sig med att inspektera granen lite mellan varven.

Samma sak med Theo, och han sitter gärna under den också.

Medan Ville som borde vara stor och förståndig är den som stökar till det, han spelar pingpong med julgranskulorna med nosen.

Och plockar lös glittret ur granen, här tagen på bar gärning!

Tim bryr sig inte om granen men har fått julfina tänder istället, en molar var tvungen att dras men det är väl ändå inte illa för en snart 14-årig småhund att ha en sådan här garnityr:

Mina dalmatiner har jag aldrig behövt skrapa tänderna ens men med pudlarna måste man göra det om inte annat när de blir äldre.

Tim gillar inte veterinärbesök och brukar börja skälla oavbrutet så fort han vaknar ur narkosen så vår veterinär brukar ringa så snart de är klara. Men den här gången var han knäpptyst för han hade en pudelkompis istället som lät oavbrutet…..

Oavsett var han mycket nöjd med att komma hem och borra ner sig i sina egna bädd och sova vidare, borta bra men hemma bäst!

Och ner i vikt hade han gått 2 hela hekto så det går åt rätt håll, några hekto till så blir han perfekt.

Bläddrade lite snabbt igenom hundsport och såg en artikel av Kerstin Malm där man skulle ställa sig frågan varför man vill ha hund, vad man vill göra med den. Ganska kul jag har aldrig tänkt på det vi har bara velat ha hund och alltid haft det. Men först och främst gillar jag att vara ute i skogen med hundarna, utan hade det aldrig blivit av. Sedan gillar jag att träna/vara aktiv med hundarna både ensam men också som en social grej på kurser och liknande. Det är det absolut viktigaste för mig.

Och så tycker jag om att tävla och så pass mycket tävlingsinstinkt har jag att jag inte tycker att det är kul att fara runt på utställning med en hund som bara får släta 1:or jämt eller vill tävla i lydnad med en hund som inte är tillräckligt tränad att den kan få höga poäng, då avstår jag hellre.

Så utifrån det bör jag ju ha livliga, tillgängliga lekfulla hundar som gillar aktivering men inte behöver vara elitlydnadsämnen så jag har nog träffat rätt i mina två raser, vilken tur! För det ägnade inte vi en tanke åt när vi skaffade hundarna. Den enda missen mest beroende på tidsbrist är nog pudlarnas pälsvård men hade jag haft mer tid så hade inte det heller varit något problem egentligen men nu prioriterar jag skogen och aktivitet istället.

Och att jag sedan vill prova på att avla är väl för att man vill “skapa” något i grund och botten och hunduppfödning som sådant har ju många andra plus som kreativ sysselsättning. Och minus såklart.

Här vräker snön ner men då är det åtminstone så varmt att man kan vara ute lite längre så nu blir det promenad och snöpulsning.

Middag idag blir Broccoli med salladsfräs och Bacon eller kyckling.

7 thoughts on “Julfint???”

  1. Söt-Ville som ska busa i granen =) Jag hade nog satt mina pengar på katten…. När jag skulle skaffa hund var jag extremt noga och “vetenskaplig” och samlade info om olika hundraser, intervjuade uppfödare, gick på utställningar osv. Men sen var det hjärtat som valde i slutändan och dalmatiner visade sig vara min ras =)

  2. Vi har också “bara köpt” hund genom tiderna, det var först när Wira skulle flytta hit som det var mer genomtänkt rasval… Och det är Hannas val. Själv vill jag mest bara ha dom för att kramas med, och tycka om… smiley
    Här vräker också snön ner, har gjort hela helgen. Temperaturen har blivit mildare, men istället blåser det så det känns nästan ännu kallare än när det var minus 20…

  3. Jag var lite intresserad av Ungersk Wizla innan vi skaffade Amy. Som tur var så kom jag inte vill jaga och då ska jag inte ha en jakthund. Valet fick bli en aktiv hund som kan vara med på allt och varken är för liten eller för stor. Jag mindes att jag hade gjort någon test om vilken ras som skulle passa vår familj och det blev dalmatiner, då var det inte intressant, men när det var dags igen så var det den självklara rasen. Det har jag inte ångrat, bättre kompis på promenaderna får man leta efter :o)

  4. Ville har verkligen bra tänder för sin ålder, vår gamling är i betydligt sämre skick. Han ska i alla fall inte sövas mer så det får vara som det är.
    Utan hundar skulle det vara dåligt med promenader och samtalsämnen.

  5. Fina tänder må jag säga 😀 Ja du varför man har hund ? finns det nåt alternativ 😉 Innan prickarna hade vi en Bearded Collie (jättelånghårig , jättejobbig pälsvård)han hade ett väldigt passande namn Rufus han var rufsig jämt Vi skaffade honom på våren 89 Jag väntade Marcus yngste sonen och tänkte att det blir ju perfekt när man ska vara mammaledig Men det blev inte så perfekt som man trodde Med 3 barn 7,4 och nyfödd Blev det inte mycket tid till hundaktivering. Men som tur är anpassar sig ju hundarna efter hur det är så det gick ju . När han dog 14 år gammal så tänkte vi att vi ska nog inte ha nån hund Men efter 9 månader med 0 skogspromenader och stora barn så Gick det inte längre (som tur var) Vi hade bara ett krav när vi började titta och det var att nästa hund ska vara släthårig Sen kom Acke in i våra liv och det har vi aldrig ångrat . Det blev ju efter ett tag en wilma med Det kommer säkert att bli fler hundar här framöver

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *