Julshopping

Idag tog jag en ledig dag för att handla de sista klapparna utan att behöva slå sig fram i affärerna. Att hitta klappar och att komma fram gick bra och vi var även och tittade på täcken åt Freja. Ett rött som jag ville ha fanns tyvärr inte i hennes storlek, så då blev det en fleece-overall. Passar bra nu när det slutat snöa och temperaturen kryper nedåt, riktigt svinkallt ska det visst bli. Snö har vi så det räcker och blir över, hela Freja försvinner i snön när vi varit och promenerat efter en avstängd och plogad väg i helgen, Ville gav upp att hoppa i snödrivorna han bara fastnar!

Snyggaste Frejan har inte följt topmodell och lärt sig att hon alltid ska söka ljuset med ansiktet.

Men hon verkade trivas i overallen. Som vi säkert apat efter Berit, denna är också köpt på Hööks.

Theo har haft jättekul med en annan typisk julsak, skumtomtar. Jag äter aldrig sådant godis annars men till jul uppstår ett begär.

Här har han precis fiskat upp en tomte ur förpackningen

tar den i ett fast grepp i munnen

Försöker locka matte till lite lek

och sedan upp i trygga ställningen där inga Frejor når att stjäla tomten.

Han har uppenbart inte läst samma böcker som mig för jag har lärt mig att katter inte kan känna/tycker om söta saker men han slickade glatt på denna tomte samtidigt som han lekte med den. Blev visst extra kul när den blev kladdig och fastnade i tassarna. När han till slut blev less petade han ner den på golvet till Frejas förtjusníng.

Vi har också varit iväg på hundfika med Ville och Freja, Nej man äter inte hundar men de får följa med och fika. Jättetrevligt och bra träning för hundarna att vara bland andra hundar utan att göra så mycket. Tim lär inte uppskatta att vara med på sådant så han fick stanna hemma och skotta snö med; samt bli ompysslad av den yngre hussen.

Så här lugnt och fint var det mellan varven på fikat:

Och lite mer livat mellan varven också för den delen, här syns några av hundarna som synes går det bra att sitta såpass tätt med varandra..

Freja är jätteduktig på att ta det lugnt även med en massa okända runt.

Roligt nog träffade jag på en av de svarta bassetarna jag spanat in i Hudiksvall, för det var en Basset men från linjer som avlats för att ha lite mer markfrigång och lite mindre häng i ansiktet, jättefina. Undrar om man inte borde äga en Basset också någongång i sitt liv?

Bägge hundarna sitter på bilden så det syns inte hur pass “höga” på benen de är. Hunden till höger var en liten bäbis på fyra månader enormt charmig med sina jättetassar och öronen.

Trevligt var det att träffa nya hundar och nya ägare så det blir fler gånger vi gör det. Vad som är lite tråkigt det är att många påtalar att de träffat på så otrevliga/jobbiga dalmatiner men kul å andra sidan att de tycker att Freja är väldigt trevlig. För hon är inte ett skvatt jobbig tycker jag heller även om hon borde befinner sig i “värsta” åldern, hon kan förhoppningsvis omvända någon ifråga om dalmatiner.

Nu jobbar jag två dagar igen och tar ledigt torsdag för att förbereda lite köttbullar och godis och sådant. Sedan kan julen få komma trots att vårat köksgolv inte är på plats ännu men spisen går att använda och diskmaskinen. Skumtomtarna är dock slut, få se om kisse och Freja kan sova eller om de kommer att springa i sockerrus inatt.

6 thoughts on “Julshopping”

 1. haha, en katt med sockerrus vill då inte jag ha hemma! 😉 berits nya overall är från hurtta, men den röda är förra årets modell från hööks. hon säger dock att den inte är varm nog. 😉 men sen är hon ju mesigaste hunden i världen när det gäller sånt. god jul! 🙂

 2. Vilken härlig overall, kanske man skulle kolla på en sån åt Nilla. För nu är det kallt igen – snö eller kyla, som att välja mellan pest eller kolera ungefär… Wiras promenad ikväll gick kanske 200 m innan benen började bli stela, Nilla kom inte ens hälften så långt.. Så ingen promenad ikväll alltså, det blev stjärnanis-sök med Hanna istället.
  Wilmas kompis Olle Långöra har vi också träffat – dom tittade förbi när dom skulle till Skellefteå och hämta hem en lillasyster till Olle. Åh vad dom är mysiga med sina korviga ben.

 3. Kul med fika 😀 Och vilken kise ni har så söt och Freja måste tycka han e jättesnäll som bjuder på godis .
  Wilma gick på kurs med en bassett Olle heter han och så jättesöt De två var riktiga buskompisar Smart var han oxå Kommer ihåg en gång när de sprang runt runt Wilma först av naturliga skäl (längre ben) Men Olle var smart han kom på att man kunde gena och på så sätt kom han ikapp Men en Bassett skulle jag nog inte vilja ha ändå Har du hört dem skälla??? Olle fick vid några tillfällen låna Ackes bur i bilen när vi skulle ha kurs inne. Stackars Wilma kanske därför hon inte alltid hör vad vi säger till henne 😉
  Vad fin Freja är i sin overall Acke och Wilma hade nog inte tackat nej till en sådan I går kväll hade vi -15 Inatt har snötäcket spätts på med ytterligare 1 dm men idag är det “bara” -7

 4. Det blir ingen jul utan skumtomtar!!
  Så roligt att få gå på hundfika, det måste vara underbart med ett ställe där man kan träna hund inomhus 🙂 Förresten snygg overall!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *