Gott Nytt År

Vi börjar med att önska Gott Nytt År med den herre som inte hade något julkort:

Och den här gången har jag gjort en uppsummering av 2010, vårt 25:e år som hundägare.

2010 tycker jag varit ett av de roligaste hundår jag haft på bra länge. Dels för att jag kommit igång med “hundaktiviteter” igen och sedan givetvis för att Sötaste Freja flyttade in hos oss. Även om det såklart funnits negativa saker på hundfronten i början på året. Bland annat var det tufft att fatta beslutet att Polly skulle lämnas tillbaka till sin uppfödare. Men under tiden som gått har jag/husse inte ångrat det en sekund, det var det bästa vi kunde göra under de omständigheter som var. Var Polly än är numera så hoppas jag att hon har det bra.

Och visst vet jag om den “muntliga kampanj” som förekommit men det betyder inte särskilt mycket för mig. Jag tror att folk är klok nog att bilda sig en egen uppfattning och de som känner oss vet ju redan hur vi och vår hundhållning är, vet vad som är sant och inte. Jag har faktiskt blivit såpass gammal att jag bara bryr mig om åsikter från människor jag respekterar, det känns skönt.En av flera nya insikter jag fått under året.

Ville har för första gången varit sjuk, en analsäcksinflammation, jag tycker ändå det är positivt att ha en hund som inte varit sjuk alls på fyra år. Och Tim är väldigt piggelin med tanke på sin ålder, med ett bra hjärta, det känns också skönt. Och sist men inte minst vår Sötaste Freja, hon är som sagt en fröjd att ha att göra med, dessutom är hon trevlig att se på.

Goaste Mysfrejsan som gillar att sitta och sova i knäet, typiskt för dalmatiner att älska kroppskontakt.

För min egna del har uppfödareutbildningen rullat på också något mycket givande. Kul är också att jag kommit mig för att skicka in utdrag ur bloggen till dalmatinerkuriren och de har kommit med i tidningen också.

Här följer en månadsvis uppsummering av hundåret hos oss:

Januari.
Tim fyllde 13 år, en piggelin pensionär!

Februari
Det jag minns mest av februari är att det var fruktansvärt mycket snö. Som det är nu kanske….

Mars
Sötaste Freja flyttade hem till oss, som bonus fick vi ha hennes mysiga bror Bertil hos oss i några dagar innan han fick resa hem till sin riktiga matte.

April
Vi började på valpkurs med Freja och den passade oss som hand i handske.Vi fick öva på koppelträning, kontakt, hälsaträning, förbudsträning, studiebesök hos veterinär m m.

Koppelträning med en mycket uppmärksam liten Freja. Det ser inte riktigt ut sådär idag av någon underlig anledning?

Maj
Valpkursen fortsatte och Theo fyllde 1 år

Födelsedagskatten som gillar tomma kartonger bäst

Juni.

Ville fyllde 4 år

och Freja var på sin första inofficiella utställning, och fick med sig en BIR-rosett hem.

Juli
Kantarellkurs med Ville,jätteroligt och vad mycket de kan lära sig över en helg. Leta kantareller det kan han!

Ville tränar på markering av kantareller.

Freja var på en till inofficiell utställning och fick med sig en BIR-rosett hem.

Augusti

Aktiveringskurs med Freja, absolut en av de roligaste kurser jag någonsin gått. Vi fick prova på olika varianter av nosarbeten och även trix, spel och lekar. Samt lära oss apportering. Det har fastnat hos Freja hon bär lika glatt stora ficklampor (husse blir inte lika glad då som jag) eller aluminiumburkar, som mjukisdjur. Vi fick också prova rallylydnad och agilityhinder, det verkade också vara något som föll damen på läppen.

Sök är något jag aldrig provat förut, Freja tycker det är fantastiskt roligt! Även om vi bara roar oss med aktiveringssök efter matte eller husse. Även pudlarna uppskattar numera sök högt.

Det visade sig också att den lilla prickiga damen är en riktig vattennymf som älskar vatten.

September
Aktiveringskursen fortsatte och på egen hand har vi såklart roat oss med spår med alla tre hundarna när det är barmark. Ville fick vara med på en aktiv promenad, d v s promenader med en grupp med hundar där man gör olika aktiviteter med hundarna, jättebra träning för hundarna mentalt och socialt. Och dessutom kul.

Apporteringsträning

Oktober
Aktiveringskurs och många trevliga skogspromenader hemmavid.

November
Första snön kom tidigt i år och den var uppskattad.

December
Snöandet fortsatte och Freja upptäckte julklapparnas värld.

Som sagt ett mycket roligt om än inte märkvärdigt hundår. Och mycket också tack vare alla härliga hundbekanta (människor alltså) som finns, nya som gamla!

Jag ser fram emot 2011, och vi önskar alla ett fantastiskt 2011!

11 thoughts on “Gott Nytt År”

 1. Kul med en liten årskrönika och alltid lika roligt att läsa din blogg jag skriver inte ofta men läser hm kankse en litet nyårslöfte att jag skall skriva i bloggarna jag är inne och läser i. Hoppas vi ses på någon utställning eller på något annat.
  Önskar dig ett riktigt gott nytt år.

 2. Godt nyttår til dere begge!!!

  Freja har jo gått fra å være verdens søteste valp, til å bli en nydelig dame jo! 😀 Hun er virkelig utrolig flott!!

  Håper 2011 blir ett supert år for dere begge 🙂

  Nyttårsklem fra Pia & Euro
  (www.europia.blogg.no)

 3. ja det låter som ett härligt år, behöver inte alltid hända massa saker för att vara bra. ibland är det ju bra att det inte händer för mycket. 😉 hoppas ni har ett fortsatt bra 2011 med! 🙂

 4. Haha Pia ledsen att göra dig besviken men jag är en tvättäkta blondin.smiley I yngre dagar guldblond numera får jag väl kalla mig askblond kanske….Och jo jag är ovanligt tjock för att vara jag men folk brukar skratta när jag säger det. Förut vägde jag 50 kg hur mycket jag än åt, numera väger jag 58 och får tänka på vad jag äter för att hålla mig där. Freja skickar nospussar till Acke, så jobbigt. Varför kan man inte fira med att tända tomtebloss istället.

 5. Hi hi Vad roligt att se dig på bild 😀 Jag trodde du var brunett och lite halvtjock ha ha ha så fel man kan ha Kul att läsa din krönika och jag ser framemot ditt fortsatta bloggande. Hoppas verkligen vi kan ses nån gång i verkliga livet Kanske på Dalmatinerspecialen 2012 Nu ska vi fortsätta spela hög musik och dra gardiner för fönstrena Acke är inte glad en sån här kväll….Gott Nytt År

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *