Freja 11 månader och Målsättningar 2011

Eftersom Freja blir 11 månader imorgon blir det ståbilder och jag passade på att ta dem idag när jag hade chans att hinna göra det i dagsljus. Bilderna blev inte så himla bra ändå men det får duga så länge.

Först en bild från nyårsafton så här avslappnad var den lilla damen EFTER att ha stulit en skiva ryggbiff. Och jag försöker lägga ut plädar m.m. i soffan för att slippa dammsuga den lika ofta, men varför ens anstränga sig det blir bara knölar av allt innan hundarna lagt sig.

Med lite stulen biff i magen så hör man knappt raketerna.Här pangas det hela dagen på nyår men vi har hittills varit så lyckligt lottade att våra hundar inte bryr sig.

Och så ståbilderna jag är inte nöjd med dem men bättre än inget.

Men nu börjar hon verkligen se vuxen ut i mina ögon i alla fall.

Och så en huvudbild såklart.

Vår sötaste Freja. Ska bli riktigt spännande att börja ställa ut den lilla damen i år.

Förra året satte jag upp mål för hundarna, vad vi skulle uppnå under året. Här är de:

Tim, snart 13!: Hålla honom pigg och rörlig genom lagom motion och hjärnstimulans (träning).Borsta hans tänder varje dag. Ja det har vi väl lyckats med även om en molar fick dras.

Ville. Velar lite men gå en kurs antingen i rallylydnad, tävlingslydnad, spår eller klickerträning. Så steg ett är att fundera vad vi ska satsa på i år av det. Vi har ju gått tävlingslydnad/spårkurs men för att få mer motivation kan det vara kul.

Vi ska jobba mer med spårningen oavsett om vi kursar i det eller inte. Och målet där är att han ska ta spårapporterna i spåret, jag ska därför beställa Maria Hagströms bok om spårning när vi ramlar in i vårkanten.

När det gäller det första att gå kurs så gick jag inget av det ovannämnda men vi gick en kantarellkurs.

Spårningen har jag jobbat mer med och börjat få honom att ta saker/apporter i spåret men det är lite mer kvar att jobba på. Boken beställd och läst!

Så då hoppar vi till 2011 års mål och planer:

Tim: Samma som förra året med tillägget att han ska ner i vikt, några hekto till.

Ville: Gå kurs i Rallylydnad och känna hur vi trivs med det. Han är redan anmäld till en kurs som startar i februari.Även burlekar ska vi prova på om det blir nog stor grupp för det.Viltspåra med honom under sommar/höst med sikte att ställa upp i anlagsprov till hösten.

Freja. Komma igång med utställningar och kunna visa oss snyggt i ringen.Vi börjar med en eller två inoffare under vintern/våren och sedan hade jag tänkt mig dessa officiella utställningar:

Maj: Iggesund och Österbybruk

Juni: Vännäs

Juli: Alfta, sedan har jag anmält oss till en handlerkurs med Gerard O’Shea

Augusti: Svenstavik

September: Högbo

Oktober: Sundsvall.

Vi kommer förmodligen också att åka uppåt, antingen till Gällivareutställningen eller i augusti till Tromsöutställningen, jag är mest sugen på det. Men det kan mycket väl ändras så det blir fler eller färre utställningar beroende på hur det går, damen är ju bara ett år men träna behöver vi ju.

Bättra på vardagslydnaden. Inte för att damen är särskilt besvärlig; tvärtom, men det är alltid bra att jobba på så det blir nog en vardagslydnadskurs 2 mot sommaren.

Genomföra MH samt HD-röntgen ev. Baer. MH blir det förhoppningsvis i maj om vi får plats, HD m.m. väntar jag gärna med tills hon är två år, så det kanske blir nästa år.

För övrigt fortsätta med roliga aktiviteter som personspår, uppletande sök, nosdiskriminering m.m. alltså ha kul tillsammans. Fast det gäller för alla hundarna!

Och jag hade även som mål förra året att träna ett moment per dag. Det tar jag också med mig till i år men med omformulering att jag ska träna en sak varje dag, d v s trick och liknande är också med inte bara lydnad.

När det gäller mig själv tänkte jag börja vara med på medlemsmöten m.m. i de rasklubbar jag är med i. Pudelklubbens medlemsmöte till hösten ska jag definitivt på, det är jätteintressanta teman varje år, det är två år sedan jag var med på ett sist.

För dalmatinerklubben velar jag på om jag ska åka på årsmötet eller inte men jag ska definitivt iväg till ÖNAG:s medlemsmöte i år. Förra året ville jag verkligen höra på Ewa Fors när hon skulle tala om MH men det krockade med Frejas viltspårdag.

Uppfödareutbildningen fortsätter ju i år nu närmast ska vi ta itu med juridik, intressant det också.

Och så får jag väl se om det blir något mer inskickat till DK, beror väl på om vi hittar på något intressant.

Sedan måste jag försöka hitta en “klippare” till mina pudlar det känns väldigt jobbigt med klippningen just nu. Borsta och bada är väl ok men det tar sådan tid för mig att klippa och blir inte särskilt bra.

Och det mest övergripande målet jag har är givetvis att ha ett roligt hundår!

Som avslutning efter all text två bilder:En på vårt “alternativa” nyårsfirande utan raketer, för även om våra hundar klarar av det så skjuter vi inte några utan har tillverkat islyktor istället

Och sedan en härlig soluppgång häromdagen.

15 thoughts on “Freja 11 månader och Målsättningar 2011”

 1. Väldigt fin Freja
  Jag har inte sytt rocken själv däremot ändrat lite här och där, den heter Buster.
  Hoppas att vi ses på någon utställning i sommar.

 2. Jag tycker att det är jätte fina sido bilder – men kan det bli annat med en så snygg prickig dam?!?
  Verkligen snyggt huvud också – tilltalar min smak 😀

 3. Men hur läste jag… iggesund läste jag, och svenstavik och högbo – men hur sjutton kunde jag missa viktigaste stället av alla….
  Klart vi måste komma och kika om Freja kommer till Vännäs. smiley

 4. En plan är bara en plan sedan blir det som det blir i verklighetensmiley
  Det blir inga utställningar i Norr i år, bara Tromsö, även om vi väldigt gärna kajkat runt med er, vi får ta det 2013! Men Stockholmsmässan blir det eller hur ? Så supporterskaran kan väl komma söderut.

 5. Du/ni är otroliga, hoppas att dina planer går i lås, tiden kan bli ett problem.
  Men var är utställningarna i Norr????? Supporterskaran väntar sååååå på er!

 6. Trevligt att ni vill följa oss under 2011 också! Jag hoppas träffa på några av er i sommar då. Och Pia med Acke och Wilma 2012.
  Europia abrakadabra ni känner er härmed motiverade. Eller hursmiley?
  Aase ja vi SKA komma till Tromsö i augusti, vågar inte annat! Nejdå skämt åsido tror jag att det blir väldigt trevligt. Lyktorna; finns färdiga formar att köpa bland annat här: Tar dock 12 timmar för att göra en så man får ha tålamod eller köpa flera formar. Men fina blev de.

 7. Jeg synes du har vært flink med bildene. Utrolig bra at du har planlagt det hele. Men du må ikke tvile på Tromsø. Dit MÅ du komme. Forsøker å samle så mange som mulig denne helgen. Madde kommer helt sikkert. Lina er fast inventar i Tromsø, så hun kommer nok. Forresten så var også islykten fin. Hvordan har du fått til den?

 8. Synes virkelig hun er utrolig vakker jeg altså! Nydelig dame, som helt bombesikkert kommer til å falle i smak hos både en og flere dommere 🙂

  Spennende mål, dere er flinke! Send litt motivasjon til oss da? Haha!

 9. Roligt att läsa om era planer för 2011. Vi kanske ses i Iggesund för den utställningen blir nog en av de få som vi åker på detta året. Det är så trevligt där så den vill jag inte missa även om Amy inte tycker att utsällningar är så där jättekul. Fin islykta 😀

 10. Sicken fin islykta 😀 och att Freja är fin är det ju inget snack om . Roligt att läsa om dina planer Ska bli lika roligt att följa din blogg i fortsättningen som hittills 😀

 11. älskar islyktor! helt klart ett bättre alternativ tycker jag. 🙂 hon är verkligen sötaste freja! blir det valpar framöver kanske jag anmäler mig som köpare. 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *