Sommar och sol?

Ikväll har jag ägnat mig åt att raka Villes tassar och klippa klornapå honom. Eftersom han är så gräsligt håröm så att det är obehagligt om det kommer med några strån i klosaxen så är det bäst att raka honom först.

Jag tog några bilder på gossen men det blir bara mest svart blurr när man ska fota inomhus i “mörkret” så jag slänger in några från i somras och trånar efter snöfritt på samma gång:

Än är det för kallt vissa dagar för att kunna ta långpromenader så då får det bli lite hjärngympa istället. Att leta efter saker gillar alla, Freja är den första dalmatinern jag haft som har föremålsintresse. men å andra sidan lekte jag inte med dem tidigare.

Så då gömmer jag ett mjukisdjur eller pipis så får de komma och leta en och en. Freja är oerhört snabb på att hitta saker kanske beror på att hon är ung och därför har en ny näsa? Hon går bara in i ett rum och sätter upp näsan så vet hon precis var hon ska leta.

Sedan väntar vi på besked om Rallylydnaden som ska börja snart.

Med vår nya lilla dam går det bara bra. Hon ser ut som en liten rulta brevid Theo som är så långbent och graciös, men en mycket charmerande rulta vill säga! Tycke har verkligen uppstått Theo donar och pysslar, pratar och följer efter henne och håller ett vakande öga på henne hela tiden.

T o m Tim som inte brukar gilla nykomlingar är jätteförtjust och går glatt fram och hälsar. Damen å sin sida är inte lika förtjust utan fräser men fräsavståndet har minskat så det är först när de är alldeles vid henne som hon säger ifrån.

Ville blir frustrerad för han vill leka och skäller och har sig. Och snälla Freja, som är unghund och därmed borde ha minst omdömme, är så rar hon går fram men viker undan direkt kisse fräser. Sedan står hon förhoppningsfullt och viftar på svansen och hoppas att kisse ska komma till henne. Hon är en fruktansvärt snäll hund.

Så snart tror jag nog att hundarna är till fullo accepterade, Belle är i alla fall inte rädd för dem. Och hon själv är så otroligt go och spinner så fort man petar minsta lilla på henne, och älskar att vara i famnen och bli buren. Det stämmer verkligen att Birmor är keliga katter.

Nya bilder på henne kommer om någon dag.

Middag idag var sjömansbiff och pasta.

4 thoughts on “Sommar och sol?”

  1. Jeg savner sommeren litt jeg også, men bare litt! Haha!

    Gjemmeleker er bra! Heldige deg som har en smart hund! Euro prøver i to minutter, og så gir han opp og finner på noe annet å gjøre… Haha!

    Og så kjekt at pus trives, og at Freja er snill med henne! 😀

  2. Vad det ser härligt ut med sommar! Men snart är vi där, bara sisådär 3 månader bort ungefär… smiley
    Att leta saker gillar Nilla också. smiley

  3. Nja jag gör sjömansbiff som du det var en “son-lig” variant. Han stekte den och lök och buljong till skysås och kokade sedan pasta till. Helt ok det också om än inte traditionelltsmiley

  4. hjärngympa är kul tycker bägge mina . Jag brukar bl a ta godis i mjölkkartonger och tejpa ihop sen får de lösa det . resultatet blir ju en massa småbitar mjölkkartonger som de sedan får städa upp Längta efter barmark och sommar är du inte ensam om Nu har vi 12 minus här Tradigt är bara förnamnet. Sjömansbiff och pasta ??? det var nåt nytt Är det en Norrländsk variant eller Jag har alltid skivad potatis som jag varvar med kött,lök och morötter och sedan buljong Sen sköter det sig själv Du får berätta hur du gör med pasta

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *