Belle

Får jag presentera en liten överraskning nämligen SE*GattoLeone’s Take a Chance on Me alias Belle!

Belle är en 12 veckor rödtabbymaskad Helig Birma. Att det skulle bli en till katt i huset det visste jag men inte nu. Och först har vi väntat på en kull med Bengaler som föddes i januari men tyvärr gick det inte bra, det var bara två kattungar som klarade sig och andra var före i kön därför ingen till oss.

Dottern, för det är hennes katt, har även varit sugen på Birmakatter.

När jag kommer hem i fredags hade hon och ärade fadern haft en kontakt med en Birmakattuppfödare som hade leveransklara kattungar i helg och bestämt att vi skulle dit och titta på dem, så passande eller hur?

Tja ni kan ju räkna ut hur det slutade. Inte för att det gör mig något jag har själv varit sugen på en Birmakatt. Och eftersom det är dotterns och hon tar hand om allt som matning och kattlådestädning är det riktigt lyxiga husdjur jag behöver bara göra det roliga!Och tanken är att hon ska ställas ut så får vi se hur det går!

Men vem kan motstå ett sådant här litet charmknyte? Redan från början lade hon sig i famnen på rygg med benen spretande och spann och tuggade kärvänligt på fingrarna samtidigt som hon tittade intensivt på en med de blåa ögonen.

Och såhär trevligt ser vårt köksgolv ut eftersom klickgolvet fick rivas. Nu är i alla fall gjutningen gjord vid spis och murstock samt klinkers på plats. Så nu saknas bara klickgolvet då hoppas att det blir klart under nästa vecka.

Vad tyckte då våra andra djur om nykomlingen då? Hundarna är jag inte orolig för men eftersom jag inte har presenterat en kattunge för en ny katt förr var jag mer osäker på hur det skulle bli. Men vi fick rådet att låta henne vara i buren och sedan öppna upp den och låta henne välja när hon ville komma ut. Om den gamla katten fräser ifrån ska man inte låta dem träffas utan då ska det fortsatt vara något mellan typ kompostgaller tills de vant sig. Att kattungen morrar och fräser hör till den är ju på helt okänd mark.

Sagt och gjort men Theo är en vänlig katt även mot katter. Han avancerade sakta mot buren och började sedan stryka sig emot den och pratade med “lockrop”. Så det gick som på räls och det är dessutom en tuff liten dam vi har, hon ger Theo en snyting mellan varven om han blir alltför närgången. Stackaren lär nog bli tuktad……Fast han verkar väldigt nöjd med att ha fått kattsällskap!

Hej vem är du? Första träffen mellan Belle och Theo.

Hundarna är fortfarande äckliga och något man morrar åt men som sagt det är bara en tidsfråga eftersom de är kattvana. Men Freja vill så gärna få hälsa så hon fjäskar förtvivlat bland annat tar hon sin mjukiskanin i munnen och flinar stort åt Belle som inte blir särskilt lugnad av det……..

Men Theo är helt ok.

Bara han har vett att hålla sig på sin kant!

Här hoppar han upp och fick sig en propp så han for ner lika fort igen. Theo är en raring. Men de lekar glatt med varandra så han är nog inte “miss”-nöjd alls.

Och som alla ungar är Belle sötast när hon sover:

Man blir lite sliten av flytt!

Middag idag blir morotssoppa med riven ost och skinkmacka.

12 thoughts on “Belle”

  1. jag hade samma tankar, men eftersom hon itne kan öppna dom skåpen utan att dom redan är lite öppna så är det ingen fara. stänga kan hon ju gå och göra bäst hon vill menar jag. 😉 hon kan öppna dörrar med, men samma sak där, jag har inte lärt in med handtaget för att vara lite på den säkrare sidan. 😉

  2. Men åh!!!! Vilken liten godingpastej!!
    I unga dar var jag kattvakt åt dåvarande pojkväns katt och under samma vecka skulle jag också få min egna (vi bodde inte ihop). Pojkvännens katt – Ville – var bara några månader gammal när Rasmus flyttade hem till mig. Rasmus (som var orädd hela sitt liv) brydde sig inte, men fegisen Ville gillade INTE situationen. Jag satt på golvet (här hade ingen sagt att man skulle ha galler mellan dom) med Rasmus i knä – och Ville smög sig på bakom min rygg och slängde fram hårda tassar för att daska den stackars kattungen som kommit in i “hans” hus… Och släppte jag Rasmus så var Ville snabbt där och gav honom rejält med styrk… Men det gick till slut det med och med tiden (och sammanboende) så blev dom bästa vänner. När Ville blev hotad av andra katter skrek han som en stucken gris och vips var orädde Rasmus där och gick emellan. Vid separationen fick jag som tur var behålla även Ville – men tyvärr så lever ju inte våra älskade djur så länge som vi önskar.

  3. Till Kristina: Jo det märks redan att det är ett annat humör på kattdamersmiley
    Emelie, jag ska försöka fånga Frejas fjäskande på bild men det är väl som vanligt, kunde man fota ute hade det gått bra, inne hinner man inte med.

  4. nämen! vilken söt liten sak! har alltid varit lite kär i heliga birmor faktiskt, otroligt fina! blev väldigt nyfiken på att se frejas fjäskande, låter rätt kul! 😉

  5. Oj, vad söt hon är. Det kommer ju att gå jättebra hoppas jag, Belle kommer att ha övertaget på Theo. (Det ska ju det kvinnliga könet ha hihihi). Har ju själv 2 hannar o 1 honkatt, där ju Wilda är den som bestämmer över “grabbarna”.

  6. Hihi ja så kan det gå när man ska titta =) Och hon är ju oemotståndligt söt…. Det går säkert bra med alla inbördes relationer bara de får lite tid på sig.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *