En bestämd dam

Våran minsta lilla fröken verkar vara en järnnäve i en silkesvante. Så otroligt söt och fluffig men vet exakt vad hon vill.

Otroligt kelig när hon vill.

Sover gärna i famnen. Men när hon inte vill då hörs det, fast hon stretar inte emot eller klöser men jamar på ett mycket missnöjt sätt.

Verkligen en liten gobit!

Klätterställningen har hon genast börjat klättra i utan bekymmer trots att hon är liten. Och vi trodde nästan det skulle bli självmord när hon kastade sig från den och försökte nå soffan, det misslyckades hon helt med men blev inte skadad i alla fall.

Maten serveras utom hundräckhåll som på fönsterbrädan. Och fast hon ätit torrfoder hos uppfödaren har hon bestämt att hos oss gör hon det inte. Det blir blötfoder och kokt lax och sådant…..

Här syns hennes orangeröda teckning på öron och svans ganska bra.

Det var sikesvantebiten här syns järnnäven:

Här ber hon Freja dra dit pepparn växer och det budskapet förstår alla hundarna direkt! Ingen av dem har ännu fått leka med henne även om hon är totalt orädd och går förbi dem och luktar på dem när hon vill. Men försöker de busa till det eller vara för påträngande så fräser damen ifrån och det respekteras! Som tur är. Fascinerande av en så liten pytt som knappt är en hand hög…..

Som sig bör med katter en dam med mycket egen vilja!

Theo är helt betuttad och tvättar henne så hon är dyblöt och pysslar och har sig.

Han har fått vara till veterinären för sina ögon

Stackaren hade fått en ögoninflammation. Och vill ni ha en utmaning här i livet, försök sätta ögonsalva i ögonen på en katt som inte vill! Men han är redan bättre så fem dagars kur till ska väl gå på något sätt……….

Freja har varit skendräktig det är på väg att avta nu. Inte mycket mer än svullna bakre juver. Hon samlade saker på hög i sängen och tog sina pipisar och satt och pratade med dem. Dessa damer! Men faktiskt inte alls farligt störande utan mer rart.

Vad som är intressant i sammanhanget, som vi precis gått igenom på uppfödarutbildningen är att tikar alltid per automatik utsöndrar graviditetshormonet progesteron efter löp vare sig de är dräktiga eller ej. Hos människor så får vi inga sådan hormoner i farten förrän vi är gravida. Intressant med tanke på att det varit en del diskussioner om att “avla bort” skendräktighet på olika forum. Men det kanske är så att vill man ha duktiga mödrar får man finna sig i att det måste finnas skendräktiga tikar? Eftersom den hormonutsöndringen inte styrs av dräktigheten i sig utan löpcykeln.

“Mamma Freja”.

På söndag börjar rallylydnadskursen med Ville, kul att kursa igen. På hemsidan har jag lagt upp en sida där jag fyller på med hundaktiviteter som vi planerar att utföra under året: http://pudal.se/Brunflo.htm

Och nu har vi haft snöoväder igen och på vägen hem från bion i Sundsvall igår kunde jag knappt se ett smacka framför bilen mellan varven allt var en vit vägg. T o m jag tyckte att det var lite otrevligt. Så morgonen inleddes med skottning för de flesta här runtomkring för att ens kunna ta sig ut från gården. Men jag hoppas på att det var sista snörycket innan våren!

Trevlig helg!

7 thoughts on “En bestämd dam”

 1. Svar t Kerstin. Ja det funkar bättre med handduk, tack för tipset! Han blir inte “lugn” men då kan han åtminstone inte klösa en. Även om han inte är ute efter att riva oss men han ska ju iväg och då kommer klorna fram.

 2. Ja, hon är underbart söt! Amy brukar också bli skendräktig med lite svullna juver och några smålvalpar, tar vi bort valparna så brukar det gå över ganska fort. Här har det också kommit mängder med snö. Idag söndag har vi haft -30 grader kallt men soligt och fint.

 3. Fantastiskt söt kisse =) Och nej, att hantera ovillig katt är inte lätt. Funkade handduken på honom? Mina blir “snälla” då….
  Hoppas det håller sig på en lagom nivå med skendräktigheten. Nilaq märks inget på förutom lite varierande aptit och lite mer “mammighet” men så är hon ju inte så feminin heller utan mer en pojkflicka!

 4. vilken söt svans hon har, den har jag inte sett innan ju! hon är en sån katt som är anledningen till att berit har stooooor respekt för katter tror jag! hihi! ja fy, nu får det verkligen vara nog med snö!

 5. Ja men tidigare hade ju jag en stor svart hund (nuffe) och jag kunde inte förstå varför alla hundägare blängde. Han luffsade ju fram ca 3 meter bakom mig utan att lyfta ens på ögonbrynet när det kom en annan hund – lite annat än mot nu, när jag har en som gör jämfota hopp upp till ögonhöjd – från stillastående .. och nu är det jag som tittar mot svarta hundar, men bara för att jag inombords suckar – varför just nu ett sånt möte .
  Den lilla vita katte är aldeles bedårande – men måste nog säga att Theo är iallafall super stilig!
  Trevlig helg till er också!

 6. Jag tror nog att det är den sötaste katten i kattväg jag sett Och Freja är den 3e sötaste i hundväg 😉 Måste vara ett helsike att försöka kurera en katt . Wilma har aldrig haft ngt speciellt beteende i samband med löp eller skendräktighet som man har läst att många har med låtsasbebisar osv hon sover mest under dessa perioder

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *