Sånt är livet

Ja sånt är livet- kallt just nu! Och denna kyla ställer till med bekymmer av det mindre trevliga slaget. För hundar sträcker sig lättare då musklerna är kalla och det är precis vad Freja gjort, i bakdelen, så nu har hon ont särskilt när hon ska gå i trapporna. Och att hoppa.

Så det är de tre v:na som gäller: värme, vila och vänlighet! Fast lite svårt med vilan, framdelen mår ju bra så då vill man i alla fall leka lite:

ner i leksakslådan och fynda lite……

försöka ge leksaken åt matte så hon ska leka, sekunden innan flinade hon stort åt mig med leksaken i munnen, det syns ännu en liten flinrynka på nosen.

Lite obligatorisk ihjälskakning av leksaken hör också till och då kan man se ut så här!!

Extra förtretligt eftersom vi ska på utställning på söndag, har hon ont/haltar blir det inget av med det så klart, då stannar vi hemma istället. Hundar som inte mår bra ska inte behöva ställas ut även om hon säkert kan springa på plant underlag utan att det märks alltför mycket. Så håll tummarna för oss att hon hinner pigga på sig innan dess.

Fast vi har inte heller fått ngt PM ännu så jag får väl ringa och kolla att vi verkligen är anmälda också.

Jaja det är bara att anmäla till nästa då fast det är inte särskilt viktigt när allt kommer omkring. Viktigast är att damen mår bra!

5 thoughts on “Sånt är livet”

  1. Tack för tipsen Kerstin! Ja till att börja med borde hon haft overallen på när hon var ute och skottade snö med oss men det var ju inte så kallt då tyckte vi och väldigt fel hade vi visst! Så nu är det strikt overall på ute!
    Har provat att sätta på den inne, men se det gillar inte damen! Hon kommer fram och sätter sig och stirrar på oss för vi har glömt att ta av den…….Efter en timmes stirr så gav jag upp och tog av den men hon blir inpackad i plädar så fort hon lägger sig, ska prova med massage också.

  2. Aj då. På med overallen kanske? Då minskar skaderisken och värmen är bra vid muskelskador. Och sen är det tyvärr att ta det lugnt…. Efter 3 dygn kan du börja massera, då har alla ev småblödningar slutat. Känns en svullnad kan du lägga på is med en handduk emellan i 15-20 minuter, då jobbar kroppen bort svullnaden. Pussa på lilla fröken från oss!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *