Rallylydnad 5/5

Dagen startade tidigt med lite morgonslapp för vissa herrar, bra att Ville vilade lite innan det var dax för kurs.

Eller han kanske vilade på maten för brevid honom låg en stulen kattmatspåse!

Och han nöjde sig inte med det utan nästa snatteri var en kattleksak.

mellan frambenen har han en röd råtta med lila fjäder, både han och Freja älskar kattleksaker som låter och har en massa dingeldanger. Man kanske bord etipsa hunleksakstillverkarna om att någon storlek större kattleksaker skulle kunna bli en hit!

Och i örat har han lite kattmat, ärligt stulen!

Nåväl vi for iväg på rallylydnaden som var ute på Nordichallens parkering för vi skulle få gå en hel bana, två gånger var. Detta var visst en av de första banorna som man hade i Danmark på tävling. Den här gången slipper ni beskrivningen av skyltarna för det var inga nya utan sådan vi gått igenom.

Jag och Ville var först ut, lika bra att få det överstökat. Vår instruktör filmade oss, var jättekul att se sedan. Ville hade jättebra kontakt trots att det var ett helt nytt ställe och utomhus. Och såklart belönade jag honom hela tiden i banan vi är inte klara för att gå utan belöning än, jag belönar hellere för mycket än för lite då det var en rejäl höjning av svårighet. Utomhus, nytt ställe och längsta banan hitills.

Två av skyltarna kan vi inte heller ännu, den som är stopp, sitt ligg, det fungerar inte ännu trots att han egentligen kan ligg. Och sedan är det sitt, gå runt hunden för han tar glatt och hoppar upp direkt och går så fint fot med mig i snurren! Men annars gick det suveränt bra, med tanke på var vi står. Och jag sänder en tacksam tanke till Provit! Filmen ska vi få sedan ska lämna in en skiva för bränning så då kanske jag lägger ut den. Men det såg bättre ut än jag trodde ibland har jag en känsla av att jag jobbar dubbelvikt med honom men det gjorde jag inte. Och han har så underbart fokus på mig den lilla rackaren!

Andra gången räknades det poäng men med en snäll domare som inte drog av när jag belönade såklart får man inte mata på med godis på en tävling. Ville gick dessutom sämre än första gången och snokade lite mellan varven men vi fick ändå ihop 72; 4 poäng under att bli godkända bara! Fast i ärlighetens namn så är vi långt ifrån tävlingsfärdiga än!

Men kul var det och mersmak ger det. Men för Villes del har jag bestämt mig för att satsa på viltspår nu då är han verkligen i sitt esse. Han är jätteduktig även på rallylydnad men det är inte samma förtjusning som när han spårar. Så det blir en spårkurs med honom till hösten om det inte blir viltspår så en vanlig, så fortsätter vi med rallylydnad nästa år. Och öppenträningar ska vi såklart gå på också. Så om snön kunde se till och tina nu så vi kan spåra blir jag glad!

Efter rallylydnanden så blev det långpromenad i skogen, fantastiskt väder har vi verkligen haft. Och Ville trive verkligen som skogspudel som synes:

Ville ska bli snöplog när han blir stor:

Och här ser ni också orsaken till att mina pudlar alltid har overall på vintern, annars hade jag haft minst en livslevande snöboll med mig hem.

Även om det är tungt så ser han alltid överlycklig ut när han hoppar i snön det har inte gått förut eftersom det varit så lös snö att han bara fastnat.

Och ibland träffar man på ruskiga saker i skogen

Dalmatinervampirella!

Middag idag var amerikanska plättar med sylt som grönsak! För man måste ju äta grönsaker till varje mål.

One thought on “Rallylydnad 5/5”

  1. Jag har sagt det förr … Flytta till Skåne +16 hade vi idag på biltermometern efter en timma vid havet i strålande solsken.Härliga bilder och Goa grönsaker 😀

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *