A som i HD-grad

Tänk att ett enda liten bokstav som “A” i HD-grad kan förgylla hela ens dag, ja kanske t o m hela veckan! Frejas resultat från röntgen kom idag på avelsdata och resultatet är HD A samt ED ua.

Jag lyckades t o m överraska mig själv med armbågsröntgen, jag hade inte tänkt göra det eftersom dalmatiner inte har problem med armbågarna men när vi väl var där så kändes det som sak samma det kostade ju inte så mycket mer. Och det skadar ju inte i alla fall.

Så puss på dig fröken Freja med fria höfter!
Här är en bild från tidigare i vinter på en glad och sprallig Freja. Så här mycket snö har vi inte nu utan kan nog snart promenera i skogen igen.

Det är faktiskt skönt att veta att lederna är ok även om jag visste att hon sannolikt borde få bra höfter med det hon har bakom sig men det är ändå skönt att teori och verklighet ibland överensstämmer. Man vet ju aldrig vad som kan poppa upp.

Och förut har jag varit tveksam till att röntga hundar direkt de blivit 1 år men efter att ha lyssnat på föreläsningen av Ole Frykman så tyckte jag sak samma, jag vill ha ett sant resultat – inte så bra som möjligt. Har en hund bra höfter så har den ju det när den är 12 månader också! Medan gränsfall ibland “vinner” på att vara äldre och ha stramare muskulatur.

Och tack för alla peppande kommentarer angående rallylydnaden vi ska vara med imorgon på uppvisningen jag och Ville.

Middag idag var hemmagjorda gnocchi, creme fraiche med kryddost och skaldjur jättegott faktiskt. Till efterrätt gjorde jag kokosparfait men ärade broder dök upp med jordgubbsbakelser och morotskaka så då blev det det istället, parfaiten får vi ta imorgon istället (stackar oss smiley). En passande festmåltid för att fira bokstaven A!

3 thoughts on “A som i HD-grad”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *