Rallylydnadsuppvisning

redan igär började förberedelserna för uppvisningen. Inte med något toktränande i sista minuten utan ett bad av den svarta gossen.
Blöt krulletott!

Han hade behövt klippas också men mina skär är ivägskickade på slipning. Efter bad så blir det påföljande föning och borstning:
Inte helt fel att få vara insvept i en handduk tills matte hunnit föna en lite varm i alla fall. Bäst hade varit att slippa bada och fönas!

Det var ganska ogjort arbete eftersom han krullar till sig så otroligt redan dagen efter och dessutom var vi på blötpromenad igår kväll. Men han var i alla fall ren!

Här är Ville startklar i bilen. Jag har inget lastgaller/bur i min bil, så när vi åker med den blir det framsätet som synes (skäms på mig).

Ville laddad och redo han visste redan innan vi for att det var arbete på gång.

Vi skulle alltså vara med på rallylydnadsuppvisning i samband med att en av veterinärklinikerna här hade öppet hus. Vi var 5 ekipage som en och en fick gå en ganska kort bana med bara 7 skyltar, och det var inomhus. Så vi fick publiken ganska tätt inpå oss men det var faktiskt inget problem, trots att Ville är lite ordningspolis och alltid har en väldig kontroll på omgivningen. Under tiden presenterade vår instruktör varje ekipage och berättade vad rallylydnad är för något och vad vi gjorde vid skyltarna.

Ville var helt inställd på att vi skulle arbeta så det gick lång över förväntan. Vi fick gå två svängar då det kom en del eftersläntrare för att titta och andra gången var han verkligen 100 % med mig, inget annat fanns! Sådan tillfällen får en att sväva när man tränar med sina hundar! Och nervös var jag men inte värre än vad jag är när jag ställer ut, jag trodde det skulle kännas mer att ha en massa människor som bara tittar på en. Men det var det inte! Jättekul att Ville gick så bra jag är nog tvungen att fortsätta med detta då det går så ruskigt bra med honom. Missförstå mig rätt, vi är långt ifrån tävlingsklara och bara nybörjare, men hans koncentration och vilja till att göra detta gör det så roligt!

Och precis som en bokstav A kan göra ens dag så gjorde min instruktör också min vecka tror jag då hon spontant kramade om mig sedan och sade att vi var så duktiga jag och Ville. Och att jag har så bra hand med hundar, det verkligen strålar om er som ekipage! Det kändes att det kom från hennes hjärta och värmde verkligen att få höra något sådant. För man har ju svårt att se sig själv och sin hund men det kändes att det flöt och att vi hade en sådan kontakt.

Sammantaget har det minst sagt varit en bra helg……….

Middag idag var ICAs goda hemlagade färdiga rätter för matte var nog mer slut än Ville efter uppvisningen! Och kokosparfaiten blev också uppäten.


9 thoughts on “Rallylydnadsuppvisning”

 1. Grattis! både till “bokstaven A” och till att det gick så bra på uppvisningen!
  Och så himla kul att få sånt beröm från instuktören. smiley
  Vi hade lite “pudelvård” (till 75%) på totto i helgen – min mamma har varit mycket sjuk i vinter och det märktes tyvärr på honom. Oj, så tovig pälsen var, vi kammade och borstade – och klippte väldigt mycket… Nu ska han snart iväg för sommarklippning och sen får vi (Hanna och jag) helt enkelt se till att vi hjälper till mer med pälsvården. Synd bara att dom bor en timmes bilväg bort…

 2. inte dåligt att få det “betyget”! 🙂 grattis! och visst är det härligt när man hittar rätt med hunden och hittar vad dom verkligen gillar!

 3. Grattis! Och inga “nerver” tycks du ha =) Då har ni ju en karriär!! Det är så kul när man hittar en riktigt rolig aktivitet med hunden.

 4. GRATTIS! Vi visste att ni båda skulle vara stjärnor!
  Men, men snabba på med galler och bur, fy på dig att vara utan med alla dessa topphundar.

 5. Helt rätt Annki, har själv krockat allvarligt en gång, bilen blev skrot men jag klarade mig väldigt bra. Hade jag då haft en lös hund i bilen hade den inte bara brytit ryggen’ den hade man fått skrapa upp från vägen!
  Lastgaller är beställt faktiskt och jag kommer också att köpa en MIM-cage senare, de är de enda burar som deformeras- för ett lastgaller skyddar inte hunden särskilt. I andra bilen som hundarna oftast åker i har vi en bur.

 6. Grattis vad jätteroligt, det är klart ni skall satsa på rallylycnad när det går så bra.Ja skäms att ha hunden lös i bilen, för bara ett par dagar sen bröt en hund ryggraden när en bil voltade och fick avlivas så det är riktigt ruskigt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *