Fröja

En typisk Freja-dag börjar med att man går ut ganska tidigt och ganska snabbt, sedan är det kvickt tillbaka till sängen! Alla våra dalmatiner har varit sjusovare som gärna vältrar sig i sängen på morgonen.
Såhär störd blir hon när jag kommer med kameran när hon ligger och gonar sig.
Men ok då jag kan väl stiga upp…..
….som hämnd börjar hon tok-röja runt i sängkläderna! En gudinna ska man inte störa hursomhelst!

Andra viktiga uppgifter är givetvis mat:
Såhär tigger man i köket:
Ett ganska trivsamt tiggande! Om det inte ger någon utdelning får man till slut ett dalmatinerhuvud i knäet istället.

Och såhär tigger man i storstugan:
Där är det den blåa kudden man ska sitta på. Notera hennes vänstra mungipa!
Freja brukar vara dregelfri men husses grillade hamburgare var visst såå goda!

Mmmmm hamburgare! (kolla mungipan!)

Som sagt dregelfri brukar hon vara men lite blöt om tungan. Vi mötte en skolklass som var ute på utflykt i skogen häromdagen och det är ju alltid Freja de ser inte våra stackars pudlar. Så en av herrarna ville hälsa på dalmatinern. Jag föreslog att han skulle ge köttbullar till hundarna och det gjorde han. Tim och Ville tog belevat sina erbjudna köttbullar från näven med läpparna medan Freja slickade upp den från grabbnäven. och det var inte så populärt:
Usch fy dalmatinern var alldeles kladdig!! Jag hade svårt att hålla mig för skratt.

Som sig bör för en fornnordisk fruktbarhetsgudinna d v s Freja eller Fröja trivs hon förträffligt ute i trädgården med trädgårdsarbete.

Patrullerar tomtgränsen.
Vilopaus i skuggan.
Att sitta i trädgårdssoffan med husse är också uppskattat.

Puss på dig husse! (Grabbstackaren med köttbullen hade väl dött om han fått en sådan blötpuss)

Ville bidrar också antingen gräver han ner handskar eller som idag en leksak där jag planterat mina hostor så dem blir det kanske inte så mycket av. Men jag har ju 60 penséer att titta på istället!

Och inne igen så kan man ägna sig åt att se vacker ut också passande för Freja/Fröja:

Med blixt, ger inte så bra bilder men hon hade ett sådant innerligt uttryck
Och utan blixt!

Gudinnan Freja hade även kopplingar till döden, hälften av alla döda i Valhalla tog hon. Och det märker vi också av eftersom hon lämnar lite lik efter sig:

Krokodilen som hon fick i julas var ovanligt seglivad men numera är han också totalt manglad.

Igår har vi även varit på vattentraskning samt vibrationsplatta. Igår var det mycket hopp och skutt så då tog vi en kortare sväng i treadmillen så fick hon massage av Kerstin istället och det var uppskattat, man såg verkligen hur Freja njöt!

Nu har vi även varit och släppt lös henne en kort stund i skogen bara 5 minuter och det ska vi sedan bygga på allteftersom. Jag gissar att hon kände sig glad över det!

Middag idag blir marinerad/grillad entrecote och potatissallad/klyftor med diverse jox!

6 thoughts on “Fröja”

  1. Söta Freja!
    Nilla är också likadan – lååånga sovmornar, efter en snabb pinkrunda på gräsmattan. Fast hon tigger med huvudet i knä nästan direkt – eller så är det för att då tror hon att husse inte ser henne då, han skickar ut henne ur köket när hon tigger. Och när det är något riktigt gott, t.ex. pommes frites, då sticks den lilla nosen in under armen – bara för att få snusa lite av det goda. smiley

  2. Hi hi Det måste ha funnits en gudinna som hette Wilma oxå Och en gud som hette Acke (han dregglar i och för sig inte så gudalikt utan det forsar mest på honom)
    Skönt att eran gudinna är på bättringsvägen

  3. jag gillade faktiskt bilden med blixt (och jag är inte alltid så förtjust i blixt) för man såg hennes fina färger så bra. plus att hon matchade bakgrunden. 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *