Smygjagande rovdjur

Det är en katt det! Theo och Belle får nöja sig med att jaga diverse smådjur som kommer in som nattfjärilar, spindlar och myror. Något de ägnar sig åt med framgång.

Och ibland hör man ju intressanta saker utanför som måste undersökas.
Då blir man såhär lång.

För att slutligen hoppa upp i fönstret.

Jag tror det var en nattfjäril som han var ute efter.

Annars har katterna numera bokat in den gamla soffan i vardagsrummet som sin. Men Freja är ju lite förtjust i att beblanda sig med katterna så hon kommer och stör mellan varven:
Belle tyckte att det var lugnast att flytta på sig men Theo vänslades lite med prickiga damen:
Och strök sig mot hennes mage. Dalmatiner är ganska mjuka och sköna att gnugga sig mot!

Såhär ser han ut när han är nyvaken, och lite sömnrufsig, han gillar att ligga och sova i solen i soffan. Och på den här bilden syntes rosetterna i teckningen bra.
Vår snälla Theokatt!

I veckan har jag varit med Freja på hundgym och denna gång hoppade vi över treadmillen. Sedan hon slutat med antiinflammatoriska verkar det ta för mycket på hennes ländmuskel att gå i den för hon går inte “rent” mer. Och även om hon är bättre så syns det tydligt på henne att de musklerna ännu är ömma när Kerstin masserar henne. Så då blir det vibrationsplatta och massage samt sakta ökande promenader hemma och massage där också såklart!

Vi har även haft trevligt besök av prickiga släkten med uppfödare. Stiliga Morfar Scotty, söta mamma Berta och supertrevliga halvmoster Ylva. Jag fick inga bra bilder på vovvarna tyvärr men nog syns det att Freja tillhör Toot’s-släktet.

Aase däremot fick bra bilder på Freja, jag tror jag måste gå en fotokurs hos henne någongång:


Imorgon kanske vi åker till Iggesund med Freja och är med på grillning och prickig auktion även om det inte blir någon utställning för oss där i år, men då måste det bli bättre väder först nu är det iskallt och regnigt.

Middag idag var ärtsoppa!

6 thoughts on “Smygjagande rovdjur”

  1. Oj, vad lång han blev när han skulle nå upp till fönstret!
    Och hälsa Theo att dalmatiner är som mjukast vid/under örat – Nilla blir så less på mig då jag alltid sticker dit ansiktet och ska “mukas”. smiley

  2. vi får nog skaffa oss en katt till. vi har ju en mes! han kan visserligen ta sånt som flyger men spindlar är även han rädd för. kanske har han lärt sig något från människorna här hemma? 😉

  3. Otroligt så långa katter kan bli 😀 och Freja bilderna… vad säger man mer än Hon e bra fin den prickiga tösen ha kul i Iggesund om ni far dit Utställning är inte så viktigt men att träffa trevliga prickar med hussar och mattar Det e kul det Glöm inte kameran

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *