Ring, ring bara du slog en signal!

Helgen har gått litegrann i väntans tider för MH.t som var idag. Jag kan inte minnas att jag sneglat på telefonen så här mycket på bra många år. Typ 30 eller något sådant, men då som nu så inte ringde den när man ville det som mest! Vi var ju reserv så chansen fanns ju för ett återbud. Men så blev det inte

Så MH får vi ta nästa år då, det är visserligen två MH i en annan klubb i närheten nu under hösten men de är också fulla.

Och Pia K nu säger jag till för nästa helg är det utställningsdags för oss! Jag och dottern ger oss iväg till Tromsö med Freja såklart medan hussarna får nöjet att vara hus-, hund- och kattvakter. Vi ska också husera i våra gamla hemtrakter hos mina föräldrar ett tag. Totalt blir det alltså 130 mil enkel väg men inte i ett svep tack och lov. Men kul ska det bli att träffa en del gamla bekanta och nya med.

Här är några bilder från skogspromenaden idag:

Fröken fladdermus i normal dalmatinerhastighet.

Här ägnar hon sig åt avancerat höjdhopp i buskarna, hon var högre upp än min längd! I pur livsglädje kanske?Här leker hon kurragömma hon tror att hon inte syns när hon gömt ögonen under ormbunkarna. Tyvärr har en dalmatiner dålig kamouflagefärg Freja!

Och givetvis, dalmatiner som hon är så passar man på att beta gräs!

Mums att vara på grönbete.

Här spanas det på något i skogen

Klättras på stora stenar,

Och spanar lite till!

Och här hittade Freja en intressant doft så det blev tvärnit och hon slog nästan knut på benen.

Men man får ju användning för näsan på andra sätt som när Ville hoppar över en stock och försvann i det höga gräset bakom:

Hmm jag känner på lukten att han gått här…..

… jag vet att han är här någonstans!

Gamlingen blir det inte så många bilder på han går för nära, mest vid fötterna på oss och tigger godis genom att gå fot och Ville brukar också hänga med på det:

Och märker inte husse hur fint man går brevid får man gå lite framför så han ser en! Hallå! Här är jag!

Men här fick jag en bild på Tim också!

Och även i skogen kan det vara kö på toaletten.

Jag försökte fotografera all den härliga mossan mellan träden men det syns inte riktigt.
Ville använder också näsan men till annat än vad Freja gör; Här har han vittrat något intressant……

och vänder sig om och frågar mig om lov att få gå dit. Det fick han för jag var nyfiken på vad han markerat, fåglar och liknande bryr han sig aldrig om.

Följde spåret

Och här kunde matte också se vad han spårade, ser ni ett spår nertill t höger samt ett bredvid Villes huvud!

De svenska skogarnas konung älgen!

Tyvärr är det ju inte älgjakt ännu så Ville fick nöja sig med ett annat byte som han hittade alldeles själv:

Någons gamla handske!

My precioussssss……..


Middag idag var grillade hemmagjorda hamburgare, med hemmagjord klyftpotatis och diverse kaninmat samt lök, dressing gjord av creme fraiche, mosad avacado, en pressad vitlöksklyfta och en gnutta salt.

5 thoughts on “Ring, ring bara du slog en signal!”

  1. Åååååååå så masse kule bilder! Hun blir bare penere og penere, den flotte damen der! Har dere vært på utstilling enda?

  2. Ser man inte så syns man inte….
    Så resonerar Nilla också när husse hummar till när hon tigger vid matbordet -ner med huvudet under bordet så ser han henne inte… tror hon.

  3. Vad tråkigt att det inte blev något MH nu – förhoppningsvis någon avbokning på de i höst då!Jätte härliga bilder på flygand Freja och pudel herrarna! 😀

  4. Perfekt att det blir nästa helg Då har jag tid att hålla tummar många timmar . Marcus ska ju flytta då så det blir många timmar i bil den dan 😀 Stort Lycka till och kör försiktigt Härligt med så många fina bilder som du bjuder på idag. Synd på MHt men det kommer ju fler…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *