En lyckad debut!

I helg har vi varit i Tromsö på Frejas första utställningar.

Det här ansiktet ser man på vägen till Tromsö!

Det har varit en jättetrevlig helg hos Aase och Edgar och alla som varit där och på utställningen. Bara det var värt resan dit. Först var det Tromsö hundeklubbsutställning. Vi åkte dit ganska tidigt allihopa en del för att det skulle jobba. Så det blev en del väntande och Freja lade sig ganska snabbt ner och vilade på bädden. Min målsättning var ju att Freja skulle trivas i ringen och det gjorde hon så bra att vi först fick excellent i kvalitet sedan blev 1:a i unghundskonkurrensen och fick ett CK. I bästa tikklassen blev fyra championtikar placerade och sedan kom vi så vi fick certet! Jättekul!

Juniorhanar: Botnicus Could it be Magic och Dot.Com’s Just in Case.

Kritiken:

Nice expression. Correct bite. Good eye colour. Strong neck. Good length of back. Correct tailcarriage. To be critical topline could be stronger and I’d like like the head just a little bit larger with more width between the ears and a stronger muzzle.

Sedan var vi med i Aases uppfödargrupp Freja, hennes mamma, halvmoster och morfar. Det gick bra så gruppen fick vara med i finalen. Det gick väldigt bra så kennel Toot’s blev BIS-grupp! Och morfar Scotty blev BIS-veteran.

Vi fick träffa många av Frejas tjocka släkt bland annat två bröder. Fler bilder kommer senare.

På kvällen samma dag var det dags för norsk dalmatinerklubbs utställning. Det kändes som en bragd att man orkade ladda om men det gjorde vi även Freja än en gång var hon jätteduktig i ringen och fick excellent, 2:a i unghundsklassen och sedan ck!

Kritiken:

18 months old bitch. Feminine. With nice body and lovely head. Muzzle could be a little bit longer.Correct neck. Good withers. Front could be better. Good ribcage. Moves with long step, but topline should be more stable when she moves. Nice body. Nicely showed.

Och extra glad blev jag såklart över kommentaren att hon var trevligt visad.

Därefter var det norsk dalmatinerklubbs jubileumsmiddag, 25 år fyllde klubben. Vi var nog alla vrålhungriga och det är nästan synd att snudd på hetsäta en så god middag p g a hunger.

Söndag var det NKK utställning. regning och kall. Både jag och Freja var rejält frusna men jag tyckte ändå hon skötte sig bra i ringen. Men det blev bara ett good och lite snopen blev jag allt. Men utställning är en bedömningssport och domaren dömmer utifrån sin tolkning av rasstandarden. Så jag ställer inte Freja för den domaren fler gånger.

Kritiken blev kvar hos Aase, säkert undermedvetet.smiley

Men oavsett så jag kan inte annat än vara nöjd med två CK och ett cert som resultat på våra första utställningar med en nybörjarhund och snudd på nybörjarmatte! och att Freja trivdes i ringen och jobbade så fint med mig.

Fler bilder från dalmatinerspecialen, hanar kommer senare.

10 thoughts on “En lyckad debut!”

  1. Ja det kommer bilder på hanarna allt jag hann ta kort på och inga bra heller för jag stod inte bra till. Jag har inga bilder på Freja från utställningen tyvärr.

  2. Grattis, kjempegøy at dere fikk med dere både CK og cert! 😀 Absolutt fortjent, hun er en nydelig dame! Håper det kommer noen bilder?

  3. Bra gjort av dig och Freja! Visst är det extra kul när det står trevligt visad. Det här är bara början på en fin utställningskarriär 🙂

  4. Grattis igen till finaste Frejan och dig som visar henne fint 😀 Jag har oxå undrat ett antal ggr hur ens hund kan placera sig jättebra med superbra kritik ena dan och nästa dag är hon rent kass Ha ha det är bara att skita i man har ju ändå världens bästaste prick vad vissa än säger Ser framemot bilder 😀

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *