Utställningen i Högbo

I fredags lastade jag och husse bilen och for till Årsunda camping för att sedan ställa ut Freja på lördagen. Ville fick följa med eftersom han inte gillar att bli lämnad utan oss och Freja, Tim fick stanna hemma med yngre husse och matte är man 14 år är det skönast att slippa utställningar.

Tältet var underbart att ha – en bra investering och det var jätteroligt att träffa många trevliga dalmatinermänniskor.

Freja fick excellent men inget CK för domaren tyckte hon visades i för högt hull. Och eftersom det bara var hon i unghundsklassen som fick excellent blev det inte heller någon konkurrensklass. Jag är nöjd ändå för hon trivs så bra i ringen, svansen går mest hela tiden och domaren tyckte ju att hon var av CK-kvalitet.

Unghundsklassen tikar; Cabrie de Seri Hilja, Jilloc’s Zecret Combination, Laika och så vi då.

Hon vill ännu gärna galoppera men det kommer med tiden, det är bra att hon vill springa!

Men visst blir det trav också mellan varven!

Här halvslappar vi lite medan domaren tittar på tikarna före oss.

Framför domarbordet.

Vi var ju fort färdiga i och med det men sedan var vi även med i pappa Daddys avelsklass som gick till final och blev BIS-grupp, jättekul! Och halvbror Zero vann grupp 6, en otroligt snygg herre. Så först vid 21-tiden var vi hemma igen efter en lång men bra dag. Det var ett märkligt väder för ömsom höll man på att frysa ihjäl och ömsom var det riktigt hett!

Inga fler bilder blir det, vi hade motljus därifrån vi satt så de vi tog blev inte så bra. Och det finns många andra duktiga dalmatinerfotografer på utställningen som lägger ut bilder.

Frejas kritik:

Utmärkt typ och proportioner. Visas i lite för högt hull. Bra linjer i huvudet. Bra hals och bröstkorg. Något rak överarm. Välvinklad bak. Vältecknad. Rör sig bra. Glatt temperament.

Som avslutning några bilder på vår lilla nykomling som boat in sig och trivs väl med resten av kattgänget även om det bara är Belle han får sova med, Theo vill inte ha det så närgånget men leker och pysslar gärna med Elvis.

Visst är de som söta ihop!

7 thoughts on “Utställningen i Högbo”

  1. Hon är ju verkligen jättefin din Freja!! Ní e så duktiga.Jag blir lite avis på katterna, vill också ha katt igen. Men med sambo som är allergisk och får astma så ska vi nog undvika det.kram

  2. Vad roligt med en bra utställningsdag – och bra kritik! Kul att hon trivs och sköter sig så bra i ringen!Era vita pälsbollar är ljuvliga! Vi var och tittade på kattutställning idag här i vår stad!

  3. Grattis till fin kritik! Freja är såå fin. Kul också att hon gillar att vara i ringen, det är det ju inte alla som gör. Nykomlinen är underbar… 🙂

  4. Kjempebra det der!
    …og selvfølgelig skal hun ha excellent! 😀 Hun er jo noe av det absolutt vakreste som er der ute, helt nydelig! Håper å få sett henne live en gang 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *