Kantarellsökspudel och hemmahelg

Idag har vi fått tacka Ville för hans bidrag till middagen, på skogspromenaden igår hittade han nämligen kantareller åt oss! Visserligen satte han sig inte som han egentligen ska men han luktade så intensivt så det syntes ändå. Och dessutom sökte han på eget initiativ när han fick vittring på dem, jag visste inte att det fanns kantareller där. Och en del av dem hade jag inte sett utan honom.Tyvärr hade vi inga hundbajspåsar med-det är bra till allt- så vi fick stoppa fickorna fulla.

Några av Villes fynd. Kantarellsökskursen har alltså gett utdelning.

I helg skulle jag egentligen varit med Freja på rallylydnad för dalmatiner men det blev ändrade planer. Och det är skönt att få vara hemma en helg och fixa pudlarna det behövs sådant också. Tim är badad och ska klippas strax.

Hög tid för ansning han ser ut som ett mufflonfår och Ville med som ska bli fixad nästa helg.

Ville skogsmurvel i full fart i skogen. Som är så svår att fotografera idag blev det 20 svarta blurrbilder på honom.

Så idag blev det en skogspromenad i morse med kameran med. Men det blev mest en massa dåliga bilder men dem bjuder vi på ändå.

Freja springer inte ut så långt i vattnet mer jag tror hon tycker det är kallt. Och inga tassar i backen har hon heller,

Blyg dalmatiner som poserar bakom löven.

Underbart galen!

En kul bild tyckte jag när hon rusar igenom gräset och allt är blurrigt.

Sötaste Freja!


Sötaste Freja och busigaste VilleVattenrus är skoj.


Men när man ska över spången går alla lugnt och sansat i kön.

En 70-årig stubbe!

Och hörde att det ännu är sommar eftersom dygnsmedeltemperaturen är över 10 grader men jag och naturen säger att det är höst!
Och vi hoppas på en lång och solig sådan med snö först 23:e december!

Middag idag blev smörstekta kantareller (tack igen Ville), köttfärsjärpar med sås och makaroner samt kaninmat!

5 thoughts on “Kantarellsökspudel och hemmahelg”

  1. Härliga bilder och underbart med kantarellhund! Vi hade hjälp av en kantarellgubbe i helgen! Han var också upplärd att leta svamp (av sin fru/min syster)! /Kattis

  2. duktig ville! berit gjorde samma sak för inte så längesen. och hon har ju knappt ens tränat på att söka dom! tyvärr var det bara en, en stor visserligen men bara en. ja titta, du tar också såna bilder! 🙂

  3. Duktig han är, Ville.
    Vi var och ansade lite päls på Totto i helgen, så nu är krullet lite kortare och han har fått fram sitt söta ansiktet och små öron igen.. =)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *