Nosdiskriminering och städapportering

Idag var det aktiveringskurs 2/7.

Vi fortsatte med nosdiskriminering och städapportering. Idag var inte Freja särskilt intresserad av bilnyckeln det var roligare att nosdiskriminera golden retrieverspår, men det funkade väl sisådär.

Övningarna var samma som sist och i tillägg fick hon markera nyckeln när det fanns tre lerkrukor utlagda med bilnyckeln utlagd under en av dessa som jag skiftades mellan olika påskick. Vi får träna lite till hemma tror jag.

Sedan var det apportering av mjukisdjur som skulle till en bytta. Jag började med Freja nära byttan men hon ägnade sig mest åt att tugga på mjukisdjuret så då fick jag tipset att kasta iväg den och sedan backa baklänges och tjoa och tjimma när hon tagit den eftersom hon kan avlämnandet i handen (det måste finnas först). Fungerade klockrent hon tog grejen och sprang som en rem efter mig och till handen. Nästa steg blir att stå stilla men slänga ut ändå och sedan att stå över backen.

Full rulle till matte med mjukisdjuret, som levererades i handen vid backen

… för att sedan plockas upp lika fort igen (vilket inte är meningen), de är uppfinningsrika våra hundar!

Hundarna blir rejält trötta av en och en halvtimmes sådant här jobb så pauser är viktiga:

Nu är jag dödstrött utstrålar hela Freja!

… och jag med!

På Sundsvallsutställningen köpte vi en hundbur trodde vi men det är det inte det är en kattbur:

Nästa vecka blir det sök på kursen.

8 thoughts on “Nosdiskriminering och städapportering”

  1. Lät som en rolig träning!Klart det är en kattbur ;-). Vi har en tygbur till Clifford och en metall, ska jag ha tygburen kan jag inte gå speciellt långt därifrån för då försöker han gräva sig ut och följa med…

  2. Duktiga Freja ! Minns fortfarande de roliga nyttohundskurserna jag hade (med lokal) där hundarna lärde sig att både städa, öppna och stänga dörrar/skåpluckor, tända lyset mm. De är så duktiga de fyrbenta =)
    Och katten ser ut som om han inte tänkte låna ut buren till några utställningar, hihi.

  3. Grattis till Kennelnamnet :DTygburen är superbra, så mycket lättare att bära med sig och den skramlar inte. Amy älskar att sitta och sticka ut huvudet längst upp. Kanske katten kan hänga med på nästa utställning 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *