Spår, sök och snösöndag

Idag kom snön så passande till 1:a Advent. Fast jag kan gärna vänta till jul med det också! Det var riktigt blötsnö så vi som idag hade ID-spår samt sök på vår dagordning blev ganska blöta!

Men kul som vanligt!

Den här gången körde vi trepersoners ID spår då är man tre stycken som går ut spåret i armkrok sedan skiljs man åt en går åt höger, nästa vänster och den tredje rakt fram. Bägge de som gick åt sidorna lägger varsin begagnad socke i slutet.

Sedan skickades två hundar (men inte samtidigt) på samma spår men skulle såklart följa olika spår, ett åt vänster och ett åt höger. De fick lukta på en socke (paret till den som låg som spårslut) i början så de visste vilket spår de skulle följa.

Alla hundarna var totalnippriga så vi fick börja om spåren två gånger. Jag tror inte det var för att det var svårt utan för att de skulle rejsa runt och leka i snön. För när de väl tog spåren ordentligt var det inte alls svårt för dem att följa och Freja tyckte det var alldeles för kort hon ville fortsätta hon.

Sedan fick hon hoppa in i bilen, med overallen på såklart, bilen blir kall på nolltid.

Sedan när alla spårat så körde vi sök, ett där de fick se figuranten gå ut och sedan söka och när de hittat personen tog man tillbaka hunden och så flyttade sig figuranten i sidled och man ställde upp med hunden ungefär mitt framför och skickade den.

Återigen var alla osedvanligt nippriga, Freja stack ut mot figuranten i full rulle, stannar tre meter framför, viftar på svansen, hej är du här, och är jätteglad, sedan rusar hon toklycklig tillbaka till mig och skvallrar! Avsikten är ju att de ska fram till personen och få belöning där…..

En bild från förra året och första snön då, idag hann jag inte med att fotografera. Men lika toklycklig nu som då!


Andra gången så for hon bara runt, runt i lyckliga cirklar i snön så jag gick med henne in mot figuranten och när vi kommit halvvägs så stack hon glatt iväg och hela vägen fram till figgen så hon fick sin belöning.

Alla var som småbarn idag och som förbytta mot sist då de jobbade så koncentrerat men de är ju jämngamla alla våra hundar så det syns att de inte är riktigt mogna hundar än……men kul hade både hundar och mattar och det är ju det vi vill med våra kurser!

Precis som hon ser ut på den här bilden kändes hon idag!

I veckan blir det “massbesök” hos veterinären , Elvis ska bli kastrerad och Belle hjärtundersökt.

Nu ska jag värma lite choklad- och moccaglögg tror jag blir smaskens ha en trevlig 1:a advent alla!

4 thoughts on “Spår, sök och snösöndag”

  1. Söt-Freja! Snö som är så härlig =) Och ljust blir det istället för detta tjocka novembermörker….. Tycker blåsten också har den effekten, att hundarna blir busiga och springer mycket mer.

  2. Vilken tur att ni fick snö idag så hundarna kunde busa runt!!!!!
    Det är som du säger, vi vill ha roligt på våra aktiviteter, det är det viktiga.

  3. Hi hi de blir som valpar på nytt när det snöar Här är ingen snö Det duggregnar på tvären och blåser som bara den Lite otäckt faktiskt .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *