Kattungar planeras 2012

Idag har Belle och Elvis varit till veterinären. Belle för hjärtundersökning (ultraljud) och Elvis för att bli några kulor fattigare!

Belles ultraljud visade på ett normalt hjärta så det är fritt fram för parning. Hon ska kontrolleras en ggr/år fram till 3 års ålder därefter tar man det vart tredje år på katter som använts i avel. Detta för att se om katten visar tecken på HCM som förmodligen nedärvs dominant men visar sig i olika grad. Läs mer under länken här.

Och hankattsägaren har sagt ja till parningen och den utvalde är en brunmaskad herre vid namn Saladin of Humlebacken! Bilder kommer på hemsidan senare men han finns att beskåda på GattoLeones hemsida.

Eftersom jag vet att de flesta som läser här är hundägare så vill jag bara passa på att berätta att även katter har en rasstandard att förhålla sig till precis som hundar. Belle är en rastypisk dam både till sätt och utseende och har på de två utställningar som hon deltagit på blivit NOM och EX 1 med CAC! Givetvis ska vi fortsätta att ställa henne i framtiden också.

Saladin är inte utställd men är också han en mycket rastypisk katt med underbart temperament och dalmatinervan:-) Han har varit hit och hälsat på en gång och var inte ett dugg bekymrad över Freja! Han har många typlika släktingar bakom sig så detta blir en intressant kombination då jag tycker att dessa två borde passa varandra väl, han och Belle är typlika och kompletterar varandras svagheter. Han är en oerhört snäll och cool katt; en sådan som vi själv skulle vilja ha.

Och så får vi passa på att tacka Belles uppfödare för all hjälp vi får i både smått och i stort som hitta hane till Belle.

Färgerna kan i denna kombination bli många olika spännande att se det också!

Parning blir förhoppningsvis i april/maj, då blir birmabäbisarna leveransklara i september/oktober.

Vill någon veta mer så hör av er kontaktuppgifter finns på hemsidan.

5 thoughts on “Kattungar planeras 2012”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *